Един от сериозните недостатъци на Facebook е на път да

...
Един от сериозните недостатъци на Facebook е на път да
Коментари Харесай

Facebook най-сетне ще коригира качеството на споделените снимки в Messenger

Един от сериозните дефекти на Фейсбук е на път да бъде поправен в идните седмици. Както е известно, обществената мрежа даде опция на потребителите си да споделят 4К фотоси още през 2017 година, само че все пак споделяните през messenger фрагменти бяха мощно компресирани , а качеството им надалеч под мечтаното.

7 години по-късно, от Meta публично оповестиха, че този проблем ще бъде оправен . Представителката на информационния екип на мрежата Лиз Суини разкри, че до момента качеството на фотосите е зависело значително от " мрежовите условия на подателя и получателя " и това е водело до сериозната разлика в качеството.
 Фейсбук
За да не се повтаря това, в този момент от една страна фрагментите няма да бъдат толкоз мощно компресирани и настрана, ще бъде основан нов бутон - HD, който да разрешава шерване на фрагменти с 4К резолюция. Изпращаните файлове пък ще бъдат с ограничаване до 100 мб , а не както до момента - 25.

От Meta възнамеряват да включат измежду опциите за потребителите си и нова функционалност, която ще разрешава те да споделят между тях и албуми и фотоси, а също по този начин и видеоклипове в групови чатове. Така всеки член на чата ще може да изтегля, редактира, прибавя и изтрива фотоси от тях.
 Фейсбук
Все още няма съответна дата за появяването на всички нови благоприятни условия, само че се чака те да се появят до няколко седмици, осведоми The Verge.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР