Един от приоритетите на новото служебно правителство ще е цената

...
Един от приоритетите на новото служебно правителство ще е цената
Коментари Харесай

Цената на живот и справянето с инфлацията - един от приоритетите на новия служебен кабинет

Един от целите на новото служебно държавно управление ще е цената на живот и оправянето с инфлацията. Това съобщи служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов в предаването " Панорама " на Българската национална телевизия.

В последните дни прочетох доста забавни медийни изявления, които вършат съпоставяне сред цените на храните в България с някои от най-развитите европейски стопански системи. И виждаме, че даже в безспорна стойност, цената на живот в България е по-висока във връзка с храните. Правителството тук ще би трябвало да прави стъпки това да бъде поправено. Тези данни са още преди инфлацията да се случи в цяла Европа. Тук ще би трябвало както държавното управление да работи, по този начин и ще чакаме по-активна политика от регулаторите, като Комисията за отбрана на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията, добави Пеканов.

По думите му целите на служебното държавно управление са частично нови, тъй като сериозна част от старите са били изпълнени в мандата на предходното служебно държавно управление. Други обаче не престават да бъдат годни – цели като работата по продължаването на европейската интеграция на страната ни, в това число всички дипломатически старания България да влезе в Шенген допустимо най-скоро. Всичко това продължава, само че ще има и нови цели, сподели Пеканов.

В същото време продължаваме и във връзка с всички други цели, които са належащи. Ще продължим да приказваме за върховенството на закона, антикорупционните ограничения, които не минаха през този парламент, само че ще би трябвало да минат през идващия. Това ще бъдат значими знаци, че България продължава и с работата си по реформиране на правосъдната система, което ще ни помогне и по работата по отношение на Шенген, разяснява вицепремиерът.

Той напомни, че служебното държавно управление е внесло 17 законопроекта в Народното събрание, които са свързани с втория транш по Плана за възобновяване и резистентност, от които са били признати единствено пет.

Докато не осъществим всички 17, идващите пари няма да ги вземем, добави Пеканов.

Огромната част от законите са по тематиката господство на закона – 10 от тези 17. Те са основни за България, само че освен, с цел да вземем 720 млн. евро, те са основни, тъй като би трябвало да вършим стъпки по тази тематика, сподели още вицепремиерът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР