Един от основните приоритети в работата на Народното събрание през

...
Един от основните приоритети в работата на Народното събрание през
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов: Започваме реформата в службите

" Един от главните цели в работата на Народното събрание през новата пленарна сесия би трябвало да бъде промяната на специфичните служби и въвеждането на механизъм за дейно ръководство от изпълнителната власт в сходство с член 105 от Конституцията, в това число посредством смяна на процедурата за назначение на ръководителите им, което да става с решение на Парламента по предложение на министър-председателя. " Това написа съпредседателят на „ Демократична България " Атанас Атанасов в своя фейсбук профил.

Според него някои от провокациите, пред които са изправени българските специфични служби, са неналичието на ефикасен надзор и отчетност, недостига на надеждни източници на информация, злоупотребата с информация, съперничеството и споровете сред другите служби, незадоволителното финансиране и съоръжение, ниското доверие на обществото, и неспособността за акомодация към динамичната интернационална среда.

Той показа и стъпките, по които да се случи промяната:

" 1. Стратегическо обмисляне и оценка - разработване на обстоен разбор на настоящата конструкция, активност и успеваемост в работата, правене на стратегически проект за промени, който да дефинира задачите, целите и методите за постигането им.

2. Законодателна промяна - актуализиране на законодателството, регламентиращо активността на специфичните служби и привеждането му в сходство с Конституцията, демократичните полезности и правата на жителите.

3. Кадрови промени и професионално образование, насърчаване на професионалния потенциал, психическата резистентност и мотивацията на чиновниците, поощряване на професионализма и интегритета.

4. Въвеждане на софтуерни нововъведения, консолидиране на модерни технологии и възстановяване на оперативно-техническите благоприятни условия, при строги гаранции за спазването на правата на жителите.

 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР