Един от основните акценти в програмата на Възраждане“ е запазването

...
Един от основните акценти в програмата на Възраждане“ е запазването
Коментари Харесай

Възраждане иска запазване на въглищните централи и нови ядрени мощности



Един от главните акценти в програмата на „ Възраждане “ е запазването на енергийната независимост на България. Още в 48 Народно заседание „ Възраждане “ съумя да убеди всички политически партии, които участваха в него, да  изискат от държавното управление да предоговори Плана за възобновяване и резистентност от коронавирус рецесията.
-->
Енергетиката e един от най-важните структуроопределящи браншове на стопанството. От развиването ѝ значително зависи и развиването на главните промишлени браншове, селското стопанство, превоза и осигуреността на популацията и бизнеса с стопански налична електрическа енергия.

Според „ Възраждане “  българската енергетика следва да се ориентира към запазване на климата посредством допустимо най-ефективно потребление на локалните енергийни запаси, заради което от политическата организация не престават да упорстват да се показа нов, модифициран „ Национален проект за  възобновяване и резистентност на Република България “, като в него ясно е посочено опазване на минно-енергийния комплекс " Марица-Изток " посредством използване на чисти въглищни технологии. Допускана е неточност от поредност държавни управления да се подписват интернационалните съглашения преди да има явен отчет за оценка на въздействието, включващ екологичните, обществените и икономическите последствия, в това число последствията за дребните и междинните предприятия и конкурентоспособността на нашата страна. Това са решения, които ще излязат скъпо на България и на българските жители.

В програмата на „ Възраждане “ е заложено с изключение на запазването на въглищните ни централи и вложението в нуклеарни мощности.

Припомняме, че България има доста пропуснати изгоди, защото  основното изискване, с цел да влезе страната ни в Европейския съюз, беше да затворим 1, 2, 3 и 4-ти блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Ако създадем една бърза  сметка, като умножим облагата от 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй, които са работили в интервала 2002 – 2022 година, и я умножим по две ще получим сумата от към 24 милиарда лева Толкова е загубата на България от нарязаните и неработещи в този интервал 1,2,3,4 блок на АЕЦ Козлодуй. Блоковете, които България наряза, с цел да стане част от Европейския съюз. Страната ни не може да си разреши да продължи да убива личната си енергетика. Запазването и развиването ѝ са цел за „ Възраждане “, както анонсират и в предизборния клип с присъединяване на Костадинов.

„ Помните ли АЕЦ „ Козлодуй “ и неговите затворени четири блока? Това докара до безработица, по-високи цени на тока, стоките и услугите. Засегна всеки един българин. Тогава не научихме урока, че без здрава и устойчива енергетика няма стопанска система. Следващото българско държавно управление би трябвало да избави българската енергетика като предоговори Плана за възобновяване и резистентност, който в този момент заплашва да унищожи енергийните ни мощности. „ Възраждане “ се пребори за началото на това предоговаряне. “, се споделя в избирателен клип на „ Възраждане “.

Целият клип може да видите тук: https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/553446730219639

Българските жители могат да дадат доверието си на „ Възраждане “ с номер 3 в бюлетината!

Избери свободата!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР