Един от най-великите ултрамаратонци мароканците Рашид Ел Морабити се отказа

...
Един от най-великите ултрамаратонци мароканците Рашид Ел Морабити се отказа
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Рашид Ел Морабити се отказа от Marathon des Sables в родината си

Един от най-великите ултрамаратонци мароканците Рашид Ел Морабити се отхвърли от Marathon des Sables в родината си, поради приемане на непозната помощ по време на бягането.

Marathon des Sables е може би най-трудното съревнование по устойчивост в света. Със своите 250 км, които би трябвало да бъдат изминати за седем дни в жегата на мароканската пустиня няма равно на планетата. Надпреварата предлага много обрати, възходи и провали всяка година. 37-то издание през тази година ще остане белязано от друго събитие - история за машинация към 41-годишният Рашид Ел Морабити, упрекнат от уредниците, че се е възползвал от външна помощ.

По време на непредвидена инспекция в палатката на спортиста са били открити хранителни артикули, което е неразрешено. На бегачите е обезпечена вода, а те би трябвало да носят личната си храна в раницата си по време на надпреварата, като чантите се ревизират преди началото на събитието. „ Проверките на палатките се правят постоянно, с цел да се види дали няма спомагателна храна “, оповестиха уредниците.

Първоначално след откриването на неразрешените от правилника неща, водачът след първите четири стадия Рашид Ел Морабити получи три часа наказване. Малко по-късно обаче той самичък реши да се откаже.

В обществените мрежи маратонецът разгласи, че това е неточност на уредниците.

„ На всички мои другари и близки, с натежало сърце оповестявам, че взех решение да се откажа от Мarathon des sables, тъй като бях незаслужено осъден за неточност, която не съм направил. Когато си упрекнат неправилно, по-добре е да си тръгнеш с високо вдигната глава, в сравнение с да остана да понасям неправда, даже в случай че пропусна фантазията си “, написа Морабити в Instagram.

Той се надява, че домакините ще извършат нужната инспекция преди началото на Marathon Des Sables следващата година и ще може да запише името си в историята.

Французинът Матийо Бланшар, втори в последния ултра-трейл на Монблан след Килиан Жорне, приключи трети. Попитан от L`Equipe по тази тематика, той бе сбит: „ Научихме, че някои бегачи не са създали същия Marathon des Sables като нас. Въпреки това съм уверен, че даже и при съблюдаване на разпоредбите, Ел Морабити отново щеше завоюва. Просто е разочароващо да се види сходно държание. "

Постижението досега на Рашид Ел Морабити в действителност е значимо. В интервала 2011-2022 има девет победи в " MDS ". Над него с 10 триумфа е единствено различен мароканец Лашен Ахансал.

Рашид обаче може да бъде малко задоволен, тъй като тазгодишното съревнование бе извоювано от неговия брат Мохамед Ел Морабити, от дълго време привикнал с второто място.





bgathletic.comНамерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР