Един от най-великите испански баскетболисти официално сложи край на своята

...
Един от най-великите испански баскетболисти официално сложи край на своята
Коментари Харесай

Пол Гасол сложи край на бляскавата си кариера

Един от най-великите испански баскетболисти публично постави завършек на своята блестяща кариера на 41 години. Пол Гасол даде специфична конференция, на която да разгласи решението си.

„ Решението е доста мъчно, както можете сами да се досетите, само че това е нещо, което съм обмислил добре. Приятно е да се пенсионираш като деен състезател, а не на патерици. Приятно е да се оттеглиш с още една купа с Барселона и да представляваш страната си на пета Олимпиада “, сподели испанецът.

Гасол започва кариерата си преди 18 години, като в този интервал подвига на два пъти купата в NBA, а цели 6 пъти попада в идеалния тим на шампионата.

Той държи и върха на Европа за най-вече маркирани точки (1183) на европейски финали. С негова помощ Испания печели Световната купа през 2006 година и има три Европейски трофеи. На два пъти сграбчва сребро на Олимпийски игри и един път прибира бронз.

„ Бих желал да ме запомнят като състезател, който постоянно дава всичко от себе си. А да мога да играя до 41 години не беше по никакъв начин зле “, приключи изказването си Гасол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР