Един от най-великите футболисти в света сведе глава, стисна ръце

...
Един от най-великите футболисти в света сведе глава, стисна ръце
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Плаках, защото трябваше, моята държава е добра

Един от най-великите футболисти в света сведе глава, стисна ръце сред коленете, и се разплака. Така стартира материал, отдаден на Христо Стоичков в Daily Mail.

Изданието напомня случая, в който Камата се разчувства по време на ТВ предаване. Причина за това стана расисткия скандал по време на дуела на националния отбор против Англия, приключил с безапелационен триумф за отбора на Саутгейт с 6:0.

" Сега съм доста благополучен, тъй като съм в моя Маями ", декларира Стоичков пред Daily mail.

" Тогава се почувствах доста зле, доста зле ми беше в онази нощ. Плаках, тъй като трябваше. Моята страна е добра. Това не е тъкмо по този начин. Играл съм на този стадион доста пъти и не съм чувал това в никакъв случай. Никога, в никакъв случай, в никакъв случай ", разяснява още някогашният треньор.

" Този проблем не съществуваше. Това е поради някои ши***и хора. Българите са доста тихи, доста уважаващи. Имаме огромно почитание към останалите страни, когато гостуваме също. Това сме ние ", показа Камата.

Запитан за почитателите, показващи нацистки поздрави, Стоичков сподели: " Хората, които правеха това, явно са доста глупави. Има доста хора от модерното време, които са част от казуса. Този проблем не съществуваше преди. "

" Затова съм доста сърдит. Гордея се с моята страна, горделив съм, че съм играл за нея и че мога да я представям. Много се говореше за случаите, може би прекомерно даже. Нуждаем се от съответни дейности ", добави именитата осмица.

След расисткия скандал Стоичков се извини персонално по телефона на Рахийм Стърлинг. " Имам доста положителни връзки с Чики (Бегиристайн, футболен шеф на Манчестър Сити).

Двамата играеха дружно в Дрийм тийма на Барселона през 90-те години, а точно Бегиристайн е съдействал на Стоичков да се свърже със Стърлинг. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР