Един от най-търсените италиански мафиоти, който успява да се скрие

...
Един от най-търсените италиански мафиоти, който успява да се скрие
Коментари Харесай

11 години мафиотът Винченцо Ла Порта се укрива, но празненство за победата на Наполи го прати в ареста

Един от най-търсените италиански мафиоти, който съумява да се скрие от управляващите в продължение на 11 години, беше задържан, откакто се появи негова фотография, на която чества триумфа на своя обичан футболен тим.

Винченцо Ла Порта е обвързван с проведената незаконна група Камора в Неапол и е наказан задочно на 14 години и четири месеца за укриване на налози и данъчни измами.

След 11 години в бягство той беше хванат, откакто бе сниман да чества, когато Наполи завоюва първата си купа в Серия А след 33-годишна суша през май.

Полицаите споделят, че 60-годишният Ла Порта е забелязан да пляска на балкона на неаполитански ресторант в Корфу, до момента в който носи синя бейзболна шапка и развява шал на Наполи.

Ла Порта беше задържан на гръцкия остров в петък и в този момент е в ареста в очакване на екстрадиция в Италия

„ Това, което го съобщи, беше пристрастеността му към футбола и към тима на Наполи “, споделиха карабинерите от Неапол.

По-рано тази година търсен палач от мафията беше задържан, откакто стана ясно, че в продължение на години е приготвял пици във Франция, до момента в който през януари 2022 година прочут дезертьор от мафията беше заловен да се разпуска в Испания с помощта на Гугъл Street View.

@vicenews “What betrayed him was his passion for football, ” cops said, after the arrest of mafia fugitive Vincenzo La Porta. #truecrime #mafia #napoli #naples #football ♬ original sound – VICE News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР