Eдин от най-сложните обекти, строени във вода след Дунав мост

...
Eдин от най-сложните обекти, строени във вода след Дунав мост
Коментари Харесай

До края на годината завършват Морската естакада на нос Шабла

Eдин от най-сложните обекти, строени във вода след Дунав мост съгласно експертите, е възобновяване на морската естакада на нос Шабла , което върви към своето завършване.

В момента реставрацията на оборудването е на 341-я метър от брега и до края на годината може да бъде приключена. Пристанищното оборудване съставлява Морска естакада с островна площадка, която навлиза до 414 м. в Черно море и дефинира морската граница на страната.

Това оборудване следва да размени остарялата естакада, строена през 60-те години на ХХ век, и съвсем унищожена от действието на морските талази. Изгражданата Морска естакада ще приключи с издигната на 8,5 метра над морското ниво островна площадка.

Към момента са построени повече от 305 метра от инфраструктурното оборудване. Срокът за осъществяване стопира при положение на неподходящи климатичните условия и при пораждане на непредвидено или непреодолимо събитие от ексклузивен темперамент, прието за непреодолима мощ.

Стойността на контракта е 6 186 353 лв. . Дейностите започнаха напролет на 2015 година, като първичните прогнози бяха планът да приключи до 10 месеца, само че по-късно срокът се удължи още два пъти.

Естакадата на нос Шабла дефинира морската граница на страната. Още в старта на плана я дефинираха като неповторимо оборудване с извънредно държавно значение.

Предвижда се и потреблението й като нефтено пристанище, което допуска увеличение на преминаващите цистерни с рискови товари. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР