Един от най-сърцатите волейболисти играли с екипа на Марек Юнион

...
Един от най-сърцатите волейболисти играли с екипа на Марек Юнион
Коментари Харесай

Марек взе опитния Костадин Стойков и Яни Георгиев

Един от най-сърцатите волейболисти играли с екипа на Марек Юнион Ивкони (Дупница) и националния тим на България още веднъж ще облече екипа на дупничани през новия сезон. Опитният Костадин Стойков се завръща в Марек тъкмо 17 години, откакто вдигаше на крайници почитателите в дупнишката зала. Стойков стартира израстването си точно от Марек, където игра 3 години, след което направи сериозна кариера в Русия, Италия, Турция и даже направи паметни мачове с екипа на националния ни тим. 41-годишният Стойков игра през предходната година в Дунав (Русе), където влизаше единствено в напечените срещи и бе с съществена виновност за класирането им в плейофите. Той играе сполучливо на два поста – посрещач и диагонал, като с опита и характера си си ще бъде главен жокер в отбора.

Другото ново име в отбора е това е на Яни Георгиев. Посрещачът идва от ЦСКА и ще се бори за място в отбора. До преди година, той бе главен в състава на " алените " и предишното лято подписа прелиминарен контракт в Чехия, само че получи контузия и без отвън строя 7 месеца. 22-годишният волейболист е към този момент възобновен и ще играе в Дупница през новия сезон.

" От 26 август започваме подготовка за новия сезон. Новите на този стадий са Илиян Преспов, Костадин Стойков и Яни Георгиев. Върнахме си разпределителя Светослав Станков от Хебър, остава и Чоно Пенчев. Водим диалози с още 2-ма волейболисти и до 10-ина дни ще е ясно за тях. Не е изключено и по време на самата подготовка, в случай че изскочи опция да притеглим още някой на пост, на който считаме, че имаме потребност ", разяснява мениджърът на отбора Людмил Найденов.

Най-малко 4-ма от детско-юношеската школа на клуба ще се включат в подготовката за новия сезон, като единствено младежкият национал Любомир Янков (център) и асистент треньорът Радослав Асенов ще се причислят към отбора след 1 септември. Двамата са с трикольорите в националния тим до 19 години, който от 21 до 30 август ще играе на Световното състезание в Тунис.

zadupnitsa.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР