Един от най-разпространените видове туризъм в света, който все още

...
Един от най-разпространените видове туризъм в света, който все още
Коментари Харесай

Кулинарен туризъм в България - пътувания, в които ще се влюбите

Един от най-разпространените типове туризъм в света, който към момента не е изключително известен в България е кулинарният туризъм. И това е извънредно огромен пропуск. От известно време с компания обикаляме из страната и с изключение на да вървим по забавни места за посещаване като музеи и галерии, постоянно търсим най-хубавите заведения за хранене и чудесни вероятни ястия, които да опитаме. 

Как може да организирате кулинарен туризъм в България за себе си откакто не знаете какви вкусотии има в другите градове и райони? Е, в този момент ще ви споделим по какъв начин ние плануваме своите кулинарни дестинации: 
 6 кулинарни секрети от професионални готвачи, които ще създадат ястието по-вкусно 6 кулинарни секрети от професионални готвачи, които ще създадат ястието по-вкусно
Днес, когато всички сме доста заети и не ни остава доста време за готвене, е доста значимо да знаем някои тънкости, с цел да може ястието да...

1) Следим за забавни фестивали на кулинарна тема

Едно от първите неща, които може да извършите е да видите какви забавни фестивали с локална кулинария. Такива има в Елена, Априлци, а в доста случаи има страхотни ще се изненадате от разнообразни празници и фестивали по селата. Например, в района на Стара Загора има празник на райската ябълка, обредните хлябове и други забавни неща. Препоръчваме да си извършите един календар при започване на годината с всички събития, които бихте желали да посетите. Едно-две на месец са изцяло задоволителни, с цел да си изкарате отлично. 

2) Проучете локалната кухня на местата, които отивате 

Ако по този начин или другояче ще посетите някое място си коства да видите какви страхотни заведения за хранене има в региона. Може даже да си купите някакви локални артикули, които са направени там. Например, по Южното Черноморие може да купите прелестни домашни сладка от зелени смокини. Всяко едно място има страхотни места, които би трябвало да посетите непременно. 
 Какво да хапваш съгласно зодията? (Скорпион-Риби) Какво да хапваш съгласно зодията? (Скорпион-Риби)
Диета съгласно знаците на зодиака - идеална диета за Везни Хората с везни живеят с главозамайващо движение и постоянно не обръщат внимание на т...

3) Вземете локална рецепта, която да извършите у дома 

Едно от най-чудесните неща на кулинарния туризъм е, че когато откриете страхотна кухня може да вземете обичаните си предписания и да ги приготвяте постоянно вкъщи. Така ние се снабдихме с рецепта за дунавска саламура, сиренява лютика и доста други прелестни ястия. 

Кулинарният туризъм в България е нещо отлично, което просто би трябвало да откриете! 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР