Един от най-провокативните и артистични дизайнери на мъжко облекло, Върджил

...
Един от най-провокативните и артистични дизайнери на мъжко облекло, Върджил
Коментари Харесай

Почина най-влиятелният дизайнер на мъжка мода в света! Звездите са потресени

Един от най-провокативните и артистични дизайнери на мъжко облекло, Върджил Абло, е умрял от рак. За трагичната вест научихме от профила на Албо в Instagram. Абло бе артистичен шеф на мъжките сбирки на Louis Vuitton от 2018 година и създател на марката Off-White, която се трансформира в цялостен шлагер измежду звездите. 

Десетски звезди споделиха, че са потресени от новината и са откровено натъжени. 41-годишният създател се е борил с рак, само че малко хора знаели за диагнозата. Фарел Уилямс бе един от първите, които реагираха на новината, като показа в Туитър, че Върджил бил извънреден човек, благ, учтив и ще бъде запомнен вечно. Идрис Елба също изрази съжалението си и показа, че Абло е умрял прекомерно рано. 

Бернар Арно, президент на групата Louis Vuitton Moët Hennessy, съобщи, че Абло е бил освен " брилянтен дизайнер и визионер ", само че и " човек с красива душа и огромна мъдрост ". Кание Уест също реагира на новината, както и Дрейк, Бруно Марс, Кели Роулънд, Offset и още доста други топ звезди от кино и музикалните среди.

Риалити звездата Кайли Дженър показа на стори също, че новината я е съкрушила и не може да повярва, че Върджил Абло е умрял. Моделът Бела Хадид описа, че Абло е бил необикновен човек и го назовава създание с красива и борбена душа. Човек, който постоянно изпращал единствено положителна сила, а изкуството му докосвало милиони хора, написа още Бела, която не може да си откри място от горест, споделя тя в Instagram.

Виж още: Тези реализатори не просто не би трябвало да вземат Грами следващата година, само че са и незаслужено номинирани 

Абло е роден в Съединени американски щати в фамилията на ганайски имигранти на 30 септември 1980 година Започва кариерата си в стилната промишленост през 2009 година След като приключва университета, работи с фешън къща Fendi и Кание Уест. През 2012 година Абло основава марката за облекла Off-White, а няколко години по-късно бе назначен за основен дизайнер на линията за мъжко облекло на Louis Vuitton. Абло е избрал да пази в загадка своята борба с подлата болест, за която е научил през 2019 година. 

Виж още: За какво Тони Стораро се кара на Фики? И какво Фики не харесва в себе си

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР