Един от най-популярните италианци във футбола през последните 30 години

...
Един от най-популярните италианци във футбола през последните 30 години
Коментари Харесай

Конте разкри как е излъгал боса на Ювентус при трансфера си

Един от най-популярните италианци във футбола през последните 30 години - Антонио Конте, се върна към началото на кариерата си като състезател. Той има шест сезона в Лече сред 1985 и 1991 година, след което мина в Ювентус, където стана капитан и подвигна 13 трофея. Специалистът разкри една загадка от прехвърлянето си в торинския гранд.

“Заедно с шефа на Юве Джампиеро Бонипетри бяхме в дома на притежателя Джани Аниели - описа Конте пред Che Tempo Che Fa. - Седнахме в една огромна стая и започнахме да приказваме. Тогава Аниели ме накара да опиша за головете, които бях вкарал до тогава. А към този миг аз имах единствено един. Погледнах Бонипетри и го попитах дали не са купили неверния футболист. Той обаче ми подшушна да поразкрася малко историята и в последна сметка обясних, че съм осъществил няколко попадения, само че нито едно от тях не е било особено.”

Конте приказва и за интервала си в Лече: “Не се усещах същински футболист, до момента в който не се появи моя лепенка от тези на Panini. Това тогава беше документът, че си експерт.”

Бившият селекционер на Италия смята Диего Марадона за най-хубавия футболист, против който се е изправял на терена.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР