Един от най-популярните футболисти в Южна Америка – вратарят Хосе

...
Един от най-популярните футболисти в Южна Америка – вратарят Хосе
Коментари Харесай

Легендата Чилаверт влиза в битка за президент на Парагвай

Един от най-популярните футболисти в Южна Америка – вратарят Хосе Луис Чилаверт ще се кандидатира за президент на родината си Парагвай. Изборите за нов държавен глава ще се проведат през месец април 2023-а година, оповестиха медиите в страната.

Самият Чилаверт към този момент стартира своята предизборна акция, публикувайки фотоси и статуси в обществените мрежи, демонстрирайки желанията си.

Бившият вратар от дълго време флиртува с политиката и даже влезе в остра борба със сънародника си Алехандро Домингес, сега президент на Южноамериканската футболна централа (КОНМЕБОЛ).

Двамата стигнаха до съд, като Чилаверт беше наказан на една година затвор поради обвинявания в клюка. Чрез Туитър-акаунта си вратарят упрекна Домингес в корупционни практики освен в интервала му като президент на КОНМЕБОЛ, само че и преди този момент.

Вече на 57 години, тогавашният кумир на аржентинския клуб Велес Сарсфийлд и националния тим на Парагвай, разгласи през юни 2022-а по какъв начин ще бъде един от тези, които ще се кандидатират на изборите.

„ След като премислям и усещам отговорността да изградя по-добър Парагвай, вземам решение да формализирам кандидатурата си за президент, тъй че нашите хора да се почувстват още веднъж горди парагвайци “, увери той тогава. Сега той показа лозунга на акцията си. Чила разгласява изображение в обществените мрежи с хаштаг #Буден Парагвай! Стоп на корупцията! “

И с цел да покаже, че в действителност има съществени планове, Чилаверт сътвори уеб страница, където изяснява своите оферти по избрани въпроси като обучение, обществени грижи, стопанска система, енергетика, инфраструктура и сигурност преди изборите през април 2023-а година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР