Един от най-перспективните ни състезатели по волейбол Георги Петров, който

...
Един от най-перспективните ни състезатели по волейбол Георги Петров, който
Коментари Харесай

Георги Петров: За мен е голяма чест Силвано Пранди да оцени качества ми

Един от най-перспективните ни състезатели по волейбол Георги Петров, който стана длъжностен първенец на България с Нефтохимик 2010 (Бургас), е на път да реализира първия си трансфер в чужбина. 20-годишният играч, който играе на поста посрещач, има прелиминарен контракт с френския Шомон, където треньор е някогашният ни народен селекционер Силвано Пранди. Талантът игра в последните три сезона за бургазлии и в този момент за първи път ще опита шанса си зад граница. Ето какво сподели той пред БНР за прехвърлянето си.
 България - Румъния 3:0 @@@

Осъществявате първи трансфер в чужбина, по какъв начин се чувствате?

Играх три сезона като главен играч в Нефтохимик. Това ми даде една добра база, опит и опция да се боря за мястото си и за реализация в чужбина.

Имахте ли други предложения?

Честно казано, тази оферта се появи прекомерно рано. Чудех се в един миг дали да подпиша в този момент, само че предвид на всички фактори и ситуацията, в което се намираме, одобрих. Реших да подпиша в този момент, без да очаквам други предложения.

Доколко определяща е ролята на Силвано Пранди?

За мен е огромна чест Силвано Пранди да оцени качества ми, тъй като няма потребност да разясняваме какъв треньор е и въобще от какъв сан е. За мен е огромно хвалебствие, че точно той желае да работим дружно. Затова не беше доста мъчно да приема

Определящо ли бе финансовата част на тази оферта?

А съм от този вид хора, които не гледат незабавно да се заловен за парите. За мен в този момент е по-важно развиването ми. Отивам във Франция за израстване в това състезание. Да упражнявам при по-добри условия и със сериозен треньор. Парите идват по-късно. Така че на този стадий не съм мислил за пари и къде е по-добре финансово.

Какво знаеш за тима на Шомон, какъв състав ще бъде?

Нищо не знам към този момент. Излязоха новините, че ще отивам там, само че имам прелиминарен контракт. Дори моето тръгване за там още не е официализирано. Така че, както се споделя, да се случат нещата и да не слагаме каруцата пред коня. Също по този начин, поради сериозното състояние във Франция, те също още нямат изясненост за цялостната селекция. Видях само, че разпределителят остава и са подписали с различен млад и перспективен французин. Аз персонално във Франция съм бил един единствен път и то на Европейското предходната година, бяхме в Монпелие.

 Вижте кой национал притегля Силвано Пранди в Шомон

Знае се, че Мартин Атанасов ще напусне Шомон. Докато бяхме националния отбор коментирали ли сте възможното ти привличане в отбора?

Определен и съответен трансфер не. Но сме си говорили за Шомон, беше ми забавно за организацията и какво се случва в самия клуб.

За страдание българското състезание приключи по метод, по който надали някой е желал с определянето на длъжностен първенец. Твоето мнение за това решение?

Със сигурност на всички ни се искаше шампионата да продължи до дъно, тъй като няма нищо по-сладко от това да играеш в плейофите. А и в забавната част от шампионата тръпката е друга. Ние, въпреки че ни дефинираха за първенци съжаляваме, че не успяхме да играе за купата. Но предвид на събитията нямаше по какъв начин да се играе цялото състезание, по тази причина съгласно мен това е вярно решение. Отмениха даже и Олимпадата, където състезателите се готвят четири години. Смятам, че всеки от нас би трябвало да бъде съпричастен към обстановката и да бъдем малко над нещата.

 ЦСКА - Нефтохимик 2:3 @@@

Нефтохимик ли бе последния ти тим в България, известно е, че всеки който излезе гледа да не се върне?

Никой не знае по какъв начин ще продължат нещата. Днес си на върха, на следващия ден може да се завърти ориста. На този стадий считам да диря моето развиване в зад граница и предвид на това, какво ще покажа в бъдеще уповавам се да играя на по-високо равнище. Направих нещата по този начин, че с моя клуб сме в доста положителни връзки и аз постоянно съм добре пристигнал тук. Така че на този стадий мисля напълно за чужбина, а времето ще покаже какво ще се случи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР