Един от най-обичаните мюзикъли Есмералда - Парижката Света Богородица се

...
Един от най-обичаните мюзикъли Есмералда - Парижката Света Богородица се
Коментари Харесай

Мюзикълът Есмералда - Парижката Света Богородица с премиера в НДК

Един от най-обичаните мюзикъли " Есмералда - Парижката Света Богородица " се играе довечера на сцената на НДК.

Продукцията е на държавна опера Стара Загора, а в ролята на Есмералда се превъплъщава идолът на младежите - поппевицата Михаела Филева.

Един трогателен театър за разликата сред това, което виждаме, когато гледаме с очите и това, което виждаме, когато погледнем със сърцето си. И необикновен състав от солисти, който по вълшебен метод сглобява частите от пъзела на историята за Есмералда. Представлението е дебют на поп звездата Михаела Филева в мюзикъла. Тя обаче се почуствала като вкъщи измежду сътрудниците си оперни артисти.

" Ние сме с едно сърце и с едно такова чувство за синергия, за реципрочност, за предпочитание да го изживеем цялото това нещо на сцената безусловно пълнокръвно и това другарство съгласно мен доста, доста проличава. Вълнуваме се дружно, дишаме дружно ", съобщи Михаела Филева.

До Михаела в ролята на нейния обичан Феб застава наложеният в жанра Богомил Спиров, който има не една сполучливи функции в най-обичатните и известни мюзикъли, поставяни у нас.

" Значи до една избрана възраст, когато правех мюзикъли, постоянно съм изпълнявал положителните герои - Йосиф във " Фанстастичната пъстра дреха ", Исус, Зоро, от " Мис Сейгон " Крис, все по този начин положителни герои. Винаги ми е било любопитно какво ще направя с един негативен воин ", сподели Богомил Спиров.

На сцената със своя роля се появяват и Христослава и Иван - две слънчеви деца, които са част от програмата на Държавна опера - Стара Загора " Ние сме музиканти "

" Дават чувство за непорочност, дават чувство за непорочност, дават чувство за, по този начин като го гледаш, някак си, за усмивка, за покой, за баланс. Не знам, доста е особено да се появяват деца на сцената ", съобщи Михаела Филева.

Най-силното оръжие на Старозагорската опера, нейната балетна натрупа, има значима роля в театралното деяние, а хореографията на Марио Пиаца предава мащаб, какъвто би трябвало да има всеки актуален мюзикъл.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР