Един от най-известните китайски футболисти и бивш играч на Евертън

...
Един от най-известните китайски футболисти и бивш играч на Евертън
Коментари Харесай

Доживотен затвор за бивш играч на Евертън?

Един от най-известните китайски футболисти и някогашен състезател на Евертън - Ли Тие, може да бъде наказан на пожизнен затвор. В националния съд на Ксианджин се организира чуване по делото против Ли Тие, който е упрекнат в приемане на подкупи.

През февруари английските медии оповестиха, че Ли Тие към този момент е наказан на пожизнен затвор. Всъщност това към момента не се е случило - присъдата ще бъде произнесена " в избрания период ". Твърде е евентуално обаче това да се случи, в случай че се съпоставят наказванията за сходни прегрешения в Китай.

Той е упрекнат в приемане на над 50 милиона юана (приблизително 6,5 милиона евро по сегашен обменен курс) за повиквателни на играчи в китайския народен тим, подкрепяне на организирането на споразумяване на мачове и прехвърляния на футболисти. Освен това той е упрекнат в даването на рушвет в размер 1 милион юана, с цел да получи поста старши треньор на националния тим.

Тази седмица някогашният президент на Китайската футболна асоциация Чън Сююан беше наказан на пожизнен затвор за рушвет. На правосъдното съвещание той се извини на всички футболни почитатели в страната и изрази вяра те да му простят.

В средата на март съдът на провинция Шандун осъди някогашния вицепрезидент на Китайската футболна асоциация (CFA), някогашен началник на Младежката футболна лига и някогашен началник на един от отделите на Министерството на образованието Ван Дънфън. За заграбване на публични средства и приемане на подкупи той беше изпратен в пандиза за 17 години и санкциониран с 5 милиона юана (приблизително 640 хиляди евро).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР