Един от най-инициативните селски кметове в община Раковски подаде оставка

...
Един от най-инициативните селски кметове в община Раковски подаде оставка
Коментари Харесай

Шишманци посреща Нова година с нов кмет

Един от най-инициативните селски кметове в община Раковски подаде оставка и се раздели с кметския стол почтено, съвсем в края на сполучливия си втори мандат.

От 15 ноември Шишманци остана без кмет откакто Костадин Иванов подава оставката си пред общинското управление в Раковски и съобщи че напуща поста. На неговото място е назначен 50 годишният Александър Атанасов, който постави клетва на последната общинска сесия. На 11 декември публично, новият кмет ще бъде показан пред популацията от кмета на общината Павел Гуджеров.

Преди това на общоселско заседание Костадин Иванов изложи всички претекстове за решението си пред хората, които са го избрали. Според него чашата е преляла, след злощастния ремонт на водопроводната мрежа, за който са изхарчени над два милиона лв..

Седем години се старая да върша улица по улица, с цел да не газят жителите тиня, а някаква компания пристигна и унищожи всичко. Разкопаха и по-късно направиха нещата по български, тук там с малко асвалт, споделя Костадин Иванов. Докарали общинското дружество по благоустройство и асфалтирали три улици, едвам замажат очите на хората, оплаква се Иванов.

Няколко пъти е потърсил подпомагане от общинския кмет Павел Гуджеров, само че твърда поддръжка не е получил. Срамота е в селото ни да има кариера и асфалтова база, а да газим тиня, гневят се жителите на Шишманци и споделят, че при промяната на водопроводната мрежа са се видели в знамение. Бойлерите и пералните още са им цялостни с тиня.

Не съм избягал от отговорност, както са написали пиарите на общинския кмет, а не мога да понасям това безхаберие, което се случва в страната и в нашата община. Дават се толкоз доста пари, а нещата да се вършат от горе от горе и некачествено. Не съм мишка да се укривам, да си взимам заплатата и да съм постоянно удовлетворен от всичко. Не мога да претърпявам лицимерието, пред хората да се приказва едно, а да се прави напълно друго, разясни напусналият кмет, който беше повдигнат от ГЕРБ на последните локални избори.

В Шишманци властвали доста корпоративни ползи, с които младия и съобразителния кмет не съумял да се пребори и да отбрани ползите на съселяните си, споделят под сурдинка поданици. Един от сериозните проблеми е обгазяването на селото от Завода за боклуци, белите облаци, които се носели от кариерите и още ред други.

Костадин Иванов стана кмет на Шишманци на 33 годишна възраст, а в този момент напуща кметството на 39 и към този момент е почнал работа в немска компания край Белозем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР