Един от най-хитовите трендове сред храните в момента е свързан

...
Един от най-хитовите трендове сред храните в момента е свързан
Коментари Харесай

Черно, по-черно, най-черно... и вкусно

Един от най-хитовите трендове измежду храните сега е обвързван с черния цвят . Тази неостаряваща класика в света на модата прави все по-смели стъпки в кулинарията. И несъмнено й се получава.

Всичко стартира с черния сладолед. От година-две той може да се откри в разнообразни точки на света, само че не и в България. Съединени американски щати, Англия, Холандия и доста други страни са полудели по леденото прелъщение с много необикновен цвят , а фотосите му стават шлагер в обществените мрежи.

 Снимка 335632

Именно оттова идва всичко - концепцията за различност. Розов и наследник сладолед всички сме виждали, само че черен... В множеството случаи се употребява органически въгленов прахуляк, придобит от кокосови люспи .

Но някои заведения стигат доста по-далеч с опитите и добиват присъщия черен цвят на разнообразни ястия, употребявайки деен въглен . Това е нож с две остриета.

 Снимка 335637

Много се написа и приказва за надали не магичните свойства на черния прахуляк за пречистване на организма. Но би трябвало да сме доста деликатни, тъй като не се знае нашият по какъв начин ще реагира.

Количествата, които се употребяват в ястията , са дребни и се смятат за безвредни. Затова може да не се лишаваме от опцията да снимаме черната вкусотия в чинията си, в случай че ни се отдаде опция да опитаме сходна.

 Снимка 335636

По-безвредният вид за оцветяване на храни в черно е мастилото от сепия . То може да се откри у нас и ни дава опция да си приготвим черен самун, черна паста, черна пица или черно ризото.

Хит у нас сега са бургерите с черно хлебче , които превзеха международния пазар преди повече от година. Черните ястия несъмнено могат да ни заинтригуват най-много поради нетрадиционната си визия. А дали и усетът е толкоз незабравим, това е различен въпрос.

 Снимка 335634

Друга тематика са и черните питиета , които също набират от ден на ден известност. И приказваме освен за коктейли с цвят и добавка от въглен. В някои заведения се оферират и кафе специалитети, решени в цвят черен .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР