Един от най-големите родопски фестивали Беглика е готов да посрещне

...
Един от най-големите родопски фестивали Беглика е готов да посрещне
Коментари Харесай

Беглика в сърцето на Баташката планина

Един от най-големите родопски фестивали " Беглика " е подготвен да посрещне ценителите на различната просвета сред 14 и 18 август в сърцето на Баташката планина. Програмата на единадесетото издание предлага богата палитра от събития за дребни и огромни - живи просветителни игри, пленери за детски рисунки и маски на животни, йога и паневритмия, планински преходи, какаова гала, звуколечение, куполно строителство, символика на българската носия и числата, театрални спектакли, лекции по здравословно хранене и обществено предприемачество. Музикалната сцена ще бъде по-тиха от нормално, тъй като ще се озвучава с " етерни " тонколони, а на нея ще се качат музикантите от " Мерак стандарт ", Zeyra, Vataff Project, Dharba и няколко съобщностни плана, които ще се родят на място.

" Тази година се радваме на извънредно огромен интерес от страна на сътворци на фестивалното наличие. Получихме над 120 креативен оферти и безусловно препълнихме програмата месец преди началото на събора, което е прегледен образец, че общностната връзка и взаимната поддръжка са мощно застъпени, показа Георги Мавров, съосновател на " Беглика " и " Хородея ". Интересът се дължи на всички промени, които въведохме, и най-много на новосъздадения Фонд на заедност, посредством който общността ще поддържа няколко дела с капацитет да генерират обществена смяна към положително и резистентност. "

Каузите, които ще бъдат показани и ще търсят дълготрайна поддръжка под формата на труд, познания и средства, са " Ятото " - фамилен резидентен център в с. Горна Бела речка за учене и умерено другарство на цялото семейство; " Планина, обичам те! " - идея, която сприятелява младежите сред 9 и 14 години с планината и ги направлява по какъв начин да се учат от нея и да я закрилят; " Хранкооп " - кооперативно начинание за чиста храна, което сплотява стотици дребни аграрни производители; Резиденция " Баба " - самодейност, която свързва младежи от градовете с възрастни в обезлюдяващи се села; живи игри - настолни игри, които развиват добродетели в децата като взаимопомощ, доверие и емпатия.

Организаторите припомнят, че от време на време температурите в Родопите падат под нулата. Ето за какво всеки клиент би трябвало да си носи зимни облекла, дъждобран, първенец, планински обувки, шапка и слънцезащитен крем.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР