Един от най-големите производители на батерии в света китайската корпорация

...
Един от най-големите производители на батерии в света китайската корпорация
Коментари Харесай

CATL очаква глобален дефицит на литий за батерии още през 2022 г.

Един от най-големите производители на акумулатори в света китайската корпорация CATL разгласи, че чака световен недостиг от литий още през идната година, съобщи Ройтерс.

Очакванията са следващата година поръчките за литиево-йонни акумулатори мощно да стартират да се усилват и да се утроят до 2025 година Така още през 2022 година ще стартира да се усеща дефицит на литий. Основната причина е производството на електрически коли, които записват рекордни продажби през предходната и тази година и явно ще се радват на все по-голям комерсиален триумф. Голямото търсене на акумулатори обаче води до покачване на цените - главният източник на литий към този момент е три пъти по-скъп.

Според CATL решението е в нитриево-йонни акумулатори, които ще могат в известна степен да балансират световния пазар на акумулатори.

Този вид акумулатори, които към момента са в стадий на разработка, не съдържат литий, кобалт или никел, които са съществени съставни елементи на до момента известните акумулатори. В същото време натрият е шестият най-често срещан детайл на планетата.

За да има обаче икономическа логичност в потреблението на новите акумулатори, които употребяват натрий, корпорациите би трябвало доста да подобрят потенциала на този вид артикули.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР