Един от най-големите хотели на света е дълъг 4 километра

...
Един от най-големите хотели на света е дълъг 4 километра
Коментари Харесай

Най-големият хотел на света, където никога не е имало гости

Един от най-големите хотели на света е дълъг 4 километра и може да побере по едно и също време 20 хиляди туристи, само че по този начин и не е бил отворен за туристи.

Остров Рюген притегля вниманието на туристите от основаването на Германската империя. Намира се в Балтийско море. Именно това място е било определено за осъществяването на един от най-невероятните и огромни планове на Третия райх. Тъй като планът е спрян, хотелът няма публично име, само че импровизирано получил прякора Пророческият исполин, написа pochivka.blitz.bg.
 Най-големият хотел на света, където в никакъв случай не е имало посетители

Клеменс Клоц е бил назначен за основен проектант. Гигантският архитектурен обект се простира по права линия край крайбрежията на Балтийско море на цели 4 километра. Всички прозорци в стаите гледат към красивото море, сливащо се с небето на хоризонта. Фасадите на постройките не се разграничават по комплицирани шарки, те са равномерни и едноцветни.



Практичността и стремежът към цялостно опростяване са главните отличителни черти на немската архитектура от този интервал. В непосредственост до всяка постройка трябвало да бъде ситуиран открит басейн. Било планувано да се слагат прожектори по периметъра на територията, като през нощта се обрисуват с техните лъчи контурите на необикновен храм от светлина.

Гигантският хотел е бил планиран за 20 хиляди туристи. Днес най-просторният хотел е малайзийският хотел First World, който има повече от 7 хиляди стаи в постройките си. Ако „ Пророческият Колос “ беше приключен, това би счупило върха на своя съперник от Малайзия.
 Най-големият хотел на света, където в никакъв случай не е имало посетители

Защо подобен упорит план в никакъв случай не е приел нито един посетител?

Втората международна война разрушила всички проекти. В хотела незабавно след войната са настанени поданици на мощно разрушени градове. През 1948 година стаите се трансформират в казарми за 10 хиляди бойци. От 1992 година стаите на „ Пророческия исполин “ са празни.

Едва през 2010 година хотелът е изкупен от огромна немска компания за недвижими парцели, която се зае с възобновяване на колоса. Дизайнът е леко изменен, желание се дава на по-светлите цветове.

Стаите са оборудвани със стъклени балкони. Реконструкцията на хотела в този момент е в разгара си. До 2022 година, съгласно прогнозите на служащите, строителството би трябвало да завърши.
 Най-големият хотел на света, където в никакъв случай не е имало посетители

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР