Един от най-добрите отбори и с най-високи цели на световното

...
Един от най-добрите отбори и с най-високи цели на световното
Коментари Харесай

Американските гребци гонят световни рекорди в Пловдив

Един от най-хубавите тимове и с най-високи цели на международното състезание по гребане за мъже и дами до 23 година в Пловдив е този на Съединени американски щати. Американците са с цялостен тим, като ще вземат участие във всички 21 дисциплини. 80 гребци са разпределени в тези 21 американски лодки, а упоритостите на отбора разкрива Уесли Инг, треньор на женските тимове на Съединени американски щати.

- Какви са задачите на американския тим в Пловдив?

- Надяваме се да спечелим доста медали. Надяваме се, че ще имаме късмет в категориите осморка дами, осморка мъже, двойка дами, скиф дами. Също по този начин друга наша цел е да развием състезателите си за идващите олимпийски игри през 2020 и 2024 година. Мисля че шампионатът под 23 години е значим за развиването на американските гребци. Ние сме доста горди да дойдем и да представляваме страната си. Надяваме се да се състезаваме бързо, само че също по този начин знаем, че има още доста, което може да се реализира по нататък.

- Как оценявате трасето, качеството на водата и изискванията за гребане?

- Бих споделил, че изискванията са доста почтени за всички тимове. Организацията  на гребането в канала  е доста комфортна за прилагане от гребците. Намирам гребния канал в Пловдив като доста елементарен за трениране, елементарен за състезаване и несъмнено елементарен за удоволствие от публиката на отличното гребане.

- Разкажете ни за състезателките, които тренирате…

- Тренирам девойки от американски университет в Пенсилвания и метода, по който да им предадем най-хубавите механически умения. Гребците в тима са сред 19 до 22 години.

- Колко време се подготвяха американските състезатели за това съревнование?

- Ние сме дружно от 4 юни, което значи към шест до седем седмици. Но националните състезатели са упражнявали дружно и предходни лета, единствено че в разнообразни лодки и с разнообразни сътрудници. На последните ни общи тренировки в Съединени американски щати дефинитивно формирахме екипите на всяка една лодка.

- За да стане едно момиче ваш играч, какъв брой километра би трябвало да измине?

- По принцип те гребат 30 до 40 километра дневно. Не съм изчислявал какъв брой прави това за една година, просто са прекалено много, с цел да бъдат преброени. Ритъмът на тренировките обаче не е идентичен. Почиваш, когато имаш потребност или продължаваш, в случай че нямаш потребност от отмора.

- Вашите състезателки с какво са по-добри от съперниците си?

- Нашата мощ е в това, че всички са доста фокусирани и стимулирани да се потвърдят в Пловдив. Силни сме с към този момент насъбрания опит от огромни надпревари и, че за толкоз малко време успяхме да съберем нов тим.

- Как мотивирате състезателките си?

- Учим ги да се състезават за самите себе си и за хората, за които ги е грижа. Също по този начин да останат фокусирани върху дадената задача и да не мислят за нищо друго, което може да ги разсее.

- Имат ли мощен заключителен спринт?

- Ще го разберем на надпреварите, тъй като всички желаят да са най-бързи на финалните метри. Важна е обаче цялата мотивация и усърдната работа по трасето от 0 до 2000 метра. Това основава печеленето и губенето, а освен финалния спринт. Условията на трасето в Пловдив са такива, че чакам отлични резултати за американските гребци. Ако вятърът духа в вярната посока, сигурно ще реализираме международни върхове.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР