Един от най-добрите български треньори по волейбол Пламен Константинов гостува

...
Един от най-добрите български треньори по волейбол Пламен Константинов гостува
Коментари Харесай

Пламен Константинов се извини на майката на Владислав Иванов в Block Out

Един от най-хубавите български треньори по волейбол Пламен Константинов гостува през днешния ден във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out. Бившият селекционер на националния тим на България се извини в ефира на майката на някогашния национал Владислав Иванов, с който имаха сдърпване по време на контролна среща на държавния отбор преди Мондиал 2018 във Варна.

Тогава Иванов напусна националния тим и упрекна Пламен Константинов, че го е псувал.

“Не съм се чувал с Владислав Иванов след 2018-а. Видяхме се по един противен мотив, погребението на Искрен Искрев, казахме си 2 думи, само че сме обсъждали тематиката. Няма какво да кажа по-различно. Първо хората би трябвало да схванат, че езика и тона в спорта е малко по-различен от обществения и този, който са привикнали да чуват хората в общественото пространство. Ние се опитваме да водим диалога по друг метод, когато приказваме пред медии обществено, само че в един тим това, което могат да чуят хората в профил, в случай че са по-деликатни, ще им пристигна допълнително. Отношенията там са извънредно груби, диалозите посред състезателите са доста директни, просташки, с обидни реплики, псувни и така нататък и не всеки път се възприемат на сериозно”, съобщи Пламен Константинов особено в предаването Block Out по Sportal TV и Sportal.bg.

“Но в тази обстановка би трябвало да се разбере, че аз реагирах по този метод, тъй като другояче би трябвало да се занимавам с нещо друго, а не с треньорска работа. Кой каквото желае да приказва, само че в случай че в един тим състезателите вземат решение по кое време ще излязат на игрището, по кое време им се играе и по кое време не им се играе, освен че нещо е сбъркано, а това е съществен проблем. Не може нито един треньор, в случай че желае да се занимава с тази специалност, да го остави ей по този начин да отмине, изключително в обстановката каквато беше - публична контрола, в която отказваш да влезеш да играеш. Това беше грешката на Влади. Аз бях подготвен да простя, само че той реши да отиде на отмора и да отиде да се оплаче пред всички медии по какъв начин толкоз се е бил засегнал. Искам да поднеса публично опрощение на майката на Владислав, тъй като той сподели, че тя се е обидила, не е било нищо персонално. " Госпожо, оправдавам се! ". Но реакцията ми е била изцяло естествена в тази обстановка, тъй че който не го схваща, си е за негова сметка. Който желае да си вземе треньор, който да им приказва на " вие " и да вървят напред. Историята е сбъркана. В Русия състезателите се обръщат към треньорите на " вие”, добави Пламен Константинов.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР