Един от най-чаканите български филми - Смутни времена, ще се

...
Един от най-чаканите български филми - Смутни времена, ще се
Коментари Харесай

Смутни времена в Стария град

Един от най-чаканите български филми - " Смутни времена ", ще се снима и в Стария град. Това ще се случи при започване на идната година, като местоположението най-вероятно ще е в Балабановата къща. До този миг са снимани есените фрагменти на лентата. Те бяха в село Михилци и Хисаря и продължиха три седмици.

Там са снимани най-страшните подиуми - изнасилвания, убийства, отвличания, побоища и грабежи. Жителите на селото станаха част от сюжета на кино лентата. В продукцията участваха и борците от пловдивския клуб " Тракиец ", както и самодейци от Момина баня. 150 индивида и 25 коня, 10 каскадьори са взели участие в масовката край Хисаря. Главен оператор е Пейо Иванов, другите майстори зад камера са от " Синема хилс ". Актьорите са пловдивчанинът Димитър Селенски, Крум Япуров, Димитър Турканов. Консултант е Петко Георгиев от НБ " Иван Вазов ".

Лентата „ Смутни времена “ е дело на Сдружение „ Хайдути “ и ще бъде на екран през юни идната година. Филмът е късометражен, към 45-50 минути. Тя е по романа на Вера Мутафчиева " Летопис на смутното време " и пресъздава най-страшните времена за България - края на XVIII и началото на XIX век. Тогава кърджалийските орди тероризират мирното българско население и върлуват и безчинстват по нашите земи.

Досега само Община Пловдив, застрахователна компания и Тодор Стаматов Тодоров от Дулово са помогнали финансово за реализирането на продукцията. Членовете на „ Хайдути “ сами финансират, доколкото могат, снимането. От сдружението търсят спонсори, като всичко за това може да се види в тяхната страница във Facebook.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР