Един от младите и талантливи български бойци – Петър Стойков,

...
Един от младите и талантливи български бойци – Петър Стойков,
Коментари Харесай

Петър Стойков излиза срещу двукратен световен шампион по кикбокс на SENSHI 4

Един от младите и надарени български бойци – Петър Стойков, е следващото мощно попълнение в бойната карта на четвъртото издание на зрелищната галавечер SENSHI. Тазгодишният международен първенец по муай тай ще се качи на кръга в зала „ Конгресна “ във Варна на 26 октомври против извънредно сериозен конкурент от Сърбия.

Следващото професионално предизвикателство за българина е в лицето на двукратния международен първенец по кикбокс за експерти Драган Пешич от Сърбия. Двамата ще се срещнат на кръга в дуел от категория до 70 кг по разпоредбите на SENSHI, които са направени от Професионалната лига на Световния киокушин съюз и включват удари в главата, с лакти, както и хвърляния.

Пешич е един от най-изявените и титулувани сръбски бойци. През 2008 година печели международния шампионски пояс по кикбокс за експерти в Турция, а година по-късно става първенец на ISCA в Египет. През 2017 година играе за международна купа по муай тай в Хонг Конг на I-1. 36-годишният каратист е висок 173 см и има кафяв колан, степен 2-ро кю.
 Родният ни ас Петър Стойков е доста по-млад – на 23 години. Освен международната шампионска купа по муай тай, която завоюва по-рано през годината, той става и европейски първенец по бойния спорт за 2018 година. През 2013 година печели сребро от Световното състезание по киокушин за юноши на KWU. Висок е 178 см и за него това ще бъде трето присъединяване на арената на галата.

През април в зала „ Арена Армеец “ той надделя съперник от Русия в дуел по разпоредбите на SENSHI. Големият му триумф, обаче, беше през лятото в Камчия по време на първия по рода шампионат SENSHI Cup. За пръв път тогава публиката имаше опция да стане свидeтел напълно и единствено на зрелищни киокушин борби по разпоредбите на новата Професионална лига на Световния киокушин съюз, където съвсем всичко е разрешено. Тогава Стойков направи и огромния си удар на SENSHI, нокаутирайки още в първия рунд таджикистанеца Сухроб Назаров, а по-късно мина през двама съществени съперници от Русия и подвигна купата на SENSHI.
 Дали Стойков ще успее да завоюва още веднъж купата на SENSHI, ще разберем на 26 октомври по време на епичното бойно шоу, което ще опълчи едни от най-хубавите бойци по киокушин и кикбокс в директни дуели. Специален посетител на галата ще бъде и кикбокс легендата Петер Артс, чийто четирима състезатели ще се качат също на кръга.

VIP маси и билети за бойното шоу може да се закупят от мрежата на Eventim.bg. Билетите са на цени от 10 лева и 20 лева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР