Един от коалиционните партньори, ВМРО, не вижда аргументи извънредното положение

...
Един от коалиционните партньори, ВМРО, не вижда аргументи извънредното положение
Коментари Харесай

ВМРО иска икономически гаранции за най-уязвимите, за да подкрепи извънредното положение


Един от съдружните сътрудници, Вътрешна македонска революционна организация, не вижда причини изключителното състояние да бъде удължавано до 13 май, както предлага държавното управление на Бойко Борисов. Според зам.-председателя на партията Искрен Веселинов, в случай че депутатите през днешния ден не получат отговори от изпълнителната власт, ще изискат удължение на изключителното състояние единствено до края на април. А по-късно още веднъж Народното събрание да взема решение по какъв начин страната да се върне към естественото си всекидневие, написа „ Дневник “.

Подобно предложение евентуално ще създадат и депутатите от Българска социалистическа партия - изключително състояние до края на април и след това да се взема решение още веднъж.

По информация на " Дневник " към този момент другият съдружен сътрудник НФСБ поддържа удължаването на изключителното състояние до 13 май, само че желае засилени ограничения в ромските гета.

По-рано през днешния ден министър председателят разгласи, че се желае тази дата, тъй като в един миг може да се окаже, че поради заболели няма кворум в Народното събрание, който да гласоподава решения. Ако обстановката в страната е добра обаче, ограниченията могат да бъдат разхлабени и по-рано.

" Министерският съвет подава в Народното събрание искане за продължение на изключителното състояние до 13 май 2020 година Мотивите са една страничка и всеки гимназист може да ги сътвори единствено на база ежедневната отрицателна информация, която медиите бълват. Няма разбори, прогнози, някаква тактика, която да покаже по какъв начин, докога и за какво би трябвало всички български жители да се самоограничават, а стопанската самодейност на процедура да е на ръчна спирачка ", се споделя в позицията на Искрен Веселинов, която е оповестена в профила му във фейсбук.

Според Вътрешна македонска революционна организация остава неразбираемо за какво при стагнираща стопанска система, ескалираща безработица и срив на приходите нямаме образован разбор и тактика, която да увеличи отбраната на уязвимите групи, само че да даде опция на другите да стартират поетапно връщане към естествения живот.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР