Един от кандидатите за концесия на летище София - консорциум

...
Един от кандидатите за концесия на летище София - консорциум
Коментари Харесай

Кандидат за летище София предлага да построи и нов национален стадион за €600 милиона

Един от претендентите за концесия на летище София - консорциум " Витоша ", предлага в офертата си и построяването на напълно нов народен стадион. Това излиза наяве от публично прессъобщение на кандидат-концесионера.

В него се показва, че консорциумът, който се състои от английската компания Manchester Airports Group и нейният китайски сътрудник Beijing Construction Engineering Group, е присъединил в офертата си до Министерство на превоза предложение за създаване на нов стадион.

" Стадионът е част от самостоятелна и спомагателна инвестиция на стойност от 600 милиона евро, която е отвън обсега на главната капиталова оферта от близо 1.5 милиарда евро. Така цялостното предложение за вложения на надвишава 2 милиарда евро ", се показва в изказването.
 Кой предложи най-висока сума за концесията на летище София?
Кой предложи най-висока сума за концесията на летище София?

Офертите са сред 20 и 32 милиона евро годишно

Идеята на компанията е да сътвори повсеместен " летищен град ", който ще включва нов народен стадион (построен по стандартите на УЕФА от категория 4), подсилен от комерсиална зона, магазини, зона за отдих и логистични уреди, с цел да се сътвори спомагателен бизнес зони София, както и такива за развлечения.

Проектът планува новият стадион да бъде мултифункционален, изцяло подобаващ за националните тимове по разнообразни типове спорт, международни спортни надпревари, както и концерти и фестивали. Той може да бъде приключен в точния момент, с цел да бъде употребен при вероятно утвърждение на семейството на България на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година.

Припомняме, че на 9 май бяха отворени офертите за 35-годишна концесия на летище София. От тях стана ясно, че най-хубавата към този миг е на консорциум " Еърпорт Де Пари " на френската Aeroports de Paris и турската Tav Havalimanlari Holding.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР