Един от камионите с хуманитарна помощ за Ивицата Газа е

...
Един от камионите с хуманитарна помощ за Ивицата Газа е
Коментари Харесай

Един от камионите с помощи за Газа е доставил ковчези

Един от камионите с филантропична помощ за Ивицата Газа е доставил ковчези, оповестява " Индипендънт ".
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 653
Общо 34 камиона с помощи са влезнали към този момент в палестинския анклав през граничен пункт " Рафа ".

Броят на починалите в Газа доближи 5087, а потърпевшите са към 14 000 от началото на спора сред Израел и „ Хамас “, който избухна на 7 октомври. Сред убитите има 2055 деца и над 976 дами, оповестява Ройтерс, базирайки се на палестинското здравно министерство.

14 камиона с помощи влязоха в Газа от Египет тази нощ. Това е вторият филантропичен ескорт, допуснат в анклава през граничния пункт „ Рафа “. Първият ескорт от 20 камиона с извънредно нужни доставки дойде там в събота.

Припомняме, че повече от 200 камиона, пренасящи към 3000 тона артикули от първа нужда, бяха ситуирани покрай Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рафа “ от дни, подготвени да се насочат към Газа.

„ Конвоят с филантропична помощ транспортира медикаменти, медицински консумативи и лимитирано количество хранителни доставки, както и ковчези “, обявиха от медийния офис на „ Хамас “, представени от „ Фронтиер пост “.

Координаторът на Организация на обединените нации за незабавна помощ Мартин Грифитс приветства доставката, като сподели, че тя е резултат от „ дни на задълбочени и интензивни договаряния с всички заинтригувани страни, с цел да се подсигурява, че интервенцията по обезпечаването на помощ за Газа ще бъде обновена допустимо най-бързо и при верните условия “.

„ Уверен съм, че тази доставка ще бъде начало на устойчивите старания за обезпечаване на съществени доставки – като храна, вода, медикаменти и гориво, за хората в Газа. Надяваме се това да става по безвреден, благонадежден, категоричен и безконтролен метод “, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР