Един от големите търговци на дребно в Китай - Suning

...
Един от големите търговци на дребно в Китай - Suning
Коментари Харесай

В Китай откриха магазин без продавачи

Един от огромните търговци на дребно в Китай - Suning Commerce Group, отвори първия в страната магазин без продавачи. Иновативният обект на платформата за електронна търговия Suning Appliance се намира в град Нанкин, Източен Китай, заяви организация Синхуа.

Клиентите на магазина не се редят на опашка на касата, с цел да завършат покупката. Плащането се прави автоматизирано при излизане от магазина благодарение на системата FinanceSN. Инсталираната интелигентна система разпознава клиентите посредством различаване на лицата им.

Неотдавна в Нанкин проработи нов логистичен център на Suning, в който на повърхност от над 200 хиляди кв.м. се съхраняват, сортират и транспортират близо 20 млн. разнообразни артикули. Високата степен на автоматизация и потреблението на модерни технологии разрешават на центъра да оперира с големите потоци от артикули съвсем самостоятелно, без човешка интервенция.

Според данни на Международната федерация по робототехника (IFR), броят на роботите, внедрени в индустрията на Китай през последната година, е повишен с 27% до 90 хиляди броя, което е връх и се явява една трета от всички роботи по света, отбелязва TechNews.bg.

IFR чака към 2019 година роботите в индустрията да се усилват със 160 хиляди годишно, като 100 хиляди от тях ще бъдат създавани от китайски компании.

През предходната година китайската промишленост е произвела 72 400 индустриални робота, бележейки растеж от 34% по отношение на миналата година. В рамките на настоящата петилетка (2016-2020 г.) страната възнамерява да усили производството на промишлени роботи до 100 хиляди на година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР