Един от големите проблеми на общинската администрация в България е

...
Един от големите проблеми на общинската администрация в България е
Коментари Харесай

Боян Томов обясни кой е най-големият проблем на общинската администрация

Един от огромните проблеми на общинската администрация в България е ниското възнаграждение. Това сподели шефът на Портала на българските общини „ Кмета.бг “ Боян Томов, написа "Фокус ".

Той изясни, че ниските заплати попречват развиването на планове с европейско финансиране, тъй като в общините е доста мъчно да бъдат арестувани специалисти, които да работят в такава посока.

„ Всяка година европейските институции залагат доста по-тежки критерии, които би трябвало да се извършват, би трябвало да се разказват в огромни и дълги планове, които са в класьори, те не са няколко листа, те са няколко класьора.

И това е един от най-големите проблеми на общинската администрация – заплащането. Аз съм труженик на това, че може би би трябвало да има по-малко общински администрации, само че да има по-добро възнаграждение. Това е нещото, върху което считам, че би трябвало да се работи “, добави Томов.

Той добави, че има огромен брой дребни общини – към 120, които нямат потенциал и се устоят само от локални налози и такси и пари от държавни бюджет, което не им разрешава необятна активност.

Боян Томов предложи в такива общини да се влага повече в хората с експертиза, която да им бъде в помощ. Според него Сдружението на общините в Република България и дребните общини могат да създадат за задачата експертен център, който да ги подкрепя да бъдат дейни при основаване и печелене на планове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР