Един от големите концертни организатори в света и съосновател на

...
Един от големите концертни организатори в света и съосновател на
Коментари Харесай

Концерти, фестивали? Не и преди 2022 г.

Един от огромните концертни уредници в света и съосновател на „ Лолапалууза “ - Марк Гайгер, даде мрачна прогноза за завръщането на огромните музикални събития по света. „ Предположението ми е за края на 2021-ва, по-вероятно 2022-ра “. Така той разяснява в изявление по кое време лайв сцената ще се отърси от проклятието на ковид. Според него и идващото лято няма да има нито един огромен фестивал.

Все отново в хипотезата на Гайгер проблясва и оптимизъм, че „ стопанската система на уплахата от микроби “ един ден ще бъде сменена от „ стопанска система на клаустрофобията “, когато всеки ще желае да излезе на открито, да вечеря в заведение и да посещава шоута по собствен усет. Но той е уверен, че нито музика, нито спорт ще върви по метода, по който се е случвал преди – с десетки хиляди души, натъпкани в една зала или даже намерено пространство – до момента в който коронавирусът е към нас.

Според него „ авто-концертите “, зародили като концепция в Съединени американски щати по сходство на автокиното, са единствено рекламен трик. „ Капацитетът е дребен, цената е висока за събитие, което не е фактически онлайн... звутът в колата не е изключително добър “. Подобно на онлайн театъра и киното в стрийминг платформите, които са „ нещо като “ и провокират както удовлетворени, по този начин и скептични реакции, по този начин и Гайгер е песимистичен по отношение на заместителите на живото прекарване.

Съединени американски щати и Англия, които са огромните центрове на музикалната промишленост и хазаин на едни от най-големите фестивални и концертни събития в света, са и измежду най-засегнатите от COVID-19 страни, без особена вяра за затихване на епидемията и скорошно нормализиране на публичния и културния живот.

В същото време, на фона на покачващи се цифри инфектирани в Европа и повторното затваряне на обществени прояви в разнообразни страни (Испания, Германия), у нас страхливо се вършат първи опити за възобновяване на лайв-сцената.

На стадион „ Юнак “ поредност от концерти изнесе Графа, имаше и „ Фестивал на мръсната ария “ с присъединяване на шест групи, който ще се повтори в Пловдив през септември. В началото на август Бургас чака редица попзвезди от 90-те (eдни от които носят ироничното име „ Корона “) за Spice Music Festival на пристанището. Успешно вървят и оперните представления навън на езерото „ Панчарево “ и киноцентър „ Бояна “. 

Повечето огромни събития, изключително тези с интернационално присъединяване, обаче и у нас бяха анулирани най-малко до края на 2020 година

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР