Един от главните проблеми при това да имате проблеми с

...
Един от главните проблеми при това да имате проблеми с
Коментари Харесай

8-те най-полезни храни при проблеми с бъбреците

Един от основните проблеми освен това да имате проблеми с бъбреците е, че би трябвало да свикнете да се храните на специфична диета. Обикновено е с ниско наличие на натрий, фосфор и калий. Това може да не излекува бъбреците ви, само че може да ви помогне да ги извършите по-здрави. Диабетът и високото кръвно налягане са постоянно срещани рискови фактори за бъбречно заболяване. Затлъстяването, тютюнопушенето, инсулиновата устойчивост, високите равнища на пикочната киселина и разнообразни други здравословни положения могат да допринесат. Когато бъбреците не работят вярно, отпадъците се натрупват в кръвта, в това число отпадъчни артикули от храна. Следователно хората с бъбречно заболяване могат да се възползват от спазването на специфична диета, известна като бъбречна диета.

Диета и бъбречно заболяване
-->
Диетичните ограничавания варират според от равнището на увреждане на бъбреците. Хората с по-късен етап на бъбречно заболяване ще имат разнообразни ограничавания от тези с ранно бъбречно заболяване. На всеки стадий диетата ще би трябвало да ускори бъбречната функционалност, като в същото време понижи риска от по-нататъшно увреждане. Въпреки че диетичните ограничавания варират, хората с бъбречно заболяване нормално би трябвало да лимитират следните хранителни субстанции, защото бъбреците може да имат усложнения при отстраняването или преработката им, а високите равнища могат да причинят увреждане на тялото.

Тъй като бъбречните болести имат тясна връзка със сърдечните болести, също по този начин е добра концепция да комбинирате тези избори със здравословна за сърцето диета, която съдържа доста пресни храни на растителна основа и е с ниско наличие на наситени мазнини. Опитът на хората с бъбречни болести е друг, тъй че е значимо да говорите с доктор по отношение на вашите самостоятелни хранителни потребности.

1. Карфиол

Карфиолът обезпечава доста хранителни субстанции, в това число витамин К, фолат и фибри. Също по този начин съдържа антиоксиданти и противовъзпалителни съединения. Опитайте пюре от карфиол вместо картофи за гарнитура с ниско наличие на калий.

2. Боровинки

Боровинките са богати на хранителни субстанции и антиоксиданти, известни като антоцианини, които могат да предпазят от сърдечни болести, диабет и други болести. Те също са с ниско наличие на натрий, фосфор и калий.

3. Лаврак

Лавракът е рибен вид, който обезпечава първокачествен протеин. Също по този начин съдържа здравословни мазнини, наречени омега-3. Омега-3 могат да оказват помощ за попречване на редица болести и да подобрят здравето на хората, живеещи с дълготрайни болести.

4. Червено грозде

Червеното грозде е добър източник на антиоксиданти от приближен източник, наречени флавоноиди, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението и да предпазят от сърдечни болести, диабет и други здравословни положения.

5. Яйчен белтък

Яйчните белтъци обезпечават първокачествен, удобен за бъбреците източник на протеин с ниско наличие на фосфор.

6. Чесън

Чесънът обезпечава вкусна опция на солта, добавяйки усет към ястията, като в същото време обезпечава хранителни изгоди. Това е добър източник на манган и витамин B6. Също по този начин съдържа серни съединения от с противовъзпалителни свойства.

7. Елда

Елдата е пълнозърнеста просвета с ниско наличие на калий. Също по този начин съдържа витамини от група В, магнезий, желязо и фибри. Също по този начин е без глутен, което го прави подобаващ за хора с целиакия или нетърпимост към глутен.

8.

Зехтин Зехтинът е здравословен източник на витамин Е и най-вече ненаситени мазнини. Освен това не съдържа фосфор, което го прави подобаващ вид за хора с бъбречно заболяване. По-голямата част от мазнините в зехтина са олеинова киселина, която има.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР