Един от фаворитите за титлата на Евро 2020 - тимът

...
Един от фаворитите за титлата на Евро 2020 - тимът
Коментари Харесай

Англия започна вихрено на Евро 2020, но би само с 1:0

Един от любимците за купата на Евро 2020 - отборът на Англия, стартира с победа дългия поход към футболния връх на Стария континент. " Трите лъва " надвиха с 1:0 над привидно най-сериозния си съперник в група D и дадоха поръчка да оглавят крайното класиране в потока.

Домакините на ст. " Уембли " в Лондон влязоха вихрено в мача и още преди да са изтекли и 10 минути към този момент бяха уцелили греда и бяха пропуснали две чисти положения пред вратата на международните вицешампиони. Най-чистата обстановка първоначално се откри пред Фил Фоудън, чийто фалцов изстрел с левия крайник от границата на наказателното поле в 6-ата мин. прати топката в левия непряк дирек.

Паралелно с това съотборникът му в " Манчестър Сити " Рахийм Стърлинг оказваше систематичен тормоз на хърватската отбрана и два негови шута минаха рисково покрай вратата на Доминик Ливакович. Едва след към половин час игра " ватрените " се окопитиха и започнаха да провеждат по-съществен напън към Джордан Пикфорд, само че като цяло британският пазач нямаше съществени усложнения до почивката.

Хърватите започнаха по-агресивно второто полувреме, само че още веднъж не съумяха да материализират пресата, която постановиха дълболко в половината на англичаните. Вместо това в 57-ата мин. Стърлинг се възползва от отлично извеждащо подаване на Калвин Филипс и прати топката в мрежата на балканския отбор за оказалия се единствен гол в мача.

С триумфа Англия взе непълен реванш от Хърватия за изгубения с 1:2 след продължения 1/2-финал на Мондиал `18 в Русия. Освен това за първи път родината на футбола завоюва своя откриващ мач на европейско състезание - едвам при своето 10-о присъединяване на шампионата.

Двубоят имаше и друга историческа стойност за британците. В 82-рата мин. на мястото на капитана Хари Кейн в игра се появи 17-годишният Джуд Белингам, който се трансформира в най-младия футболист, играл в миналото на европейското състезание. Досега върха държеше 18-годишният нидерландец Джетро Вилемс, записал минути за " лалетата " на Евро `12 в Полша и Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР