Един от фаворитите на Евро 2020 - Нидерландия, приключи участието

...
Един от фаворитите на Евро 2020 - Нидерландия, приключи участието
Коментари Харесай

Чехия изхвърли Нидерландия от Евро 2020

Един от любимците на Евро 2020 - Нидерландия, завърши присъединяване си още на 1/8-финалите. Шампионът от 1998 година бе отстранен след загуба с 0:2 от Чехия в Будапеща.

Селекцията на Франк де Бур бе надалеч от играта си в груповата фаза, където завоюва три победи (3:2 над Украйна, 2:0 над Австрия и 3:0 над Северна Македония). Доказателство за това бе фактът, че Нидерландия приключи дуела с едвам един прецизен удар във вратата на противника. От своя страна Чехия, който бе един от четирите тима, приключили на трето място в групите си, само че достигнали елиминациите, сподели изключителна мотивация.

Решителният миг в дуела бе аленият картон на нидерландския бранител Матайс де Лихт. Футболистът на " Ювентус " игра с ръка пред наказателното си поле, откакто бе останал финален в отбрана. 

Напускането на Де Лихт се отрази на играта в защита на " лалетата " и това си пролича доста ясно в 68-ата мин. Тогава при центриране в наказателното поле трима чехи бяха оставени непокрити и Томаш Холеш ( " Славия ", Прага) откри с глава. Той хастари отличната си игра през днешния ден с впечатляващ пробив от дълбочина в 80-ата мин., приключил с пас към Патрик Шик, който с лекост вкара за 2:0. Това бе четвъртото попадение за нападателя на " Байер " (Леверкузен) на Евро 2020.

Така Чехия доближи за шести път в историята си до 1/4-финали на европейско състезание (три от тях като Чехословакия). Тимът на Ярослав Шилхави ще спори за място на 1/2-финал против Дания, като мачът е на 3 юли в Баку.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР