Един от доказаните експерти в България бе премахнат от комисията

...
Един от доказаните експерти в България бе премахнат от комисията
Коментари Харесай

Доказан БГ експерт бе премахнат от важна комисия във Варна

Един от потвърдените специалисти в България бе отстранен от комисията външни оценители на фонд " Култура “ във Варна. Това е Камен Балкански, стана ясно през днешния ден на съвещание на Комисията по просвета и духовно развиване към Общинския съвет в морския град. Причината е, че той не има нужната подготовка съгласно условията по устав. Любопитното е, че той две години бе част от Експертния съвет. Камен Балкански има магистърска степен по история на изкуството от Националната художествена академия. От 1997 до 2002 е изпълнителен шеф на Центъра за изкуства " Сорос “, a през 2002-2003 чете лекции в Националната художествена академия в София. През същата година става административен шеф на " Телевизия ММ “, а от 2004 – 2006 е консултант на шефовете на същата телевизия. През 2004 стартира работа като шеф на бюрото на стратегия " МЕДИА “ на Европейски Съюз в България. От 2015 до 2017 е изпълнителен шеф на Националния кино център. В момента е отпред на бюро " Творческа Европа МЕДИА “ – България. Според част от общинските съветници във Варна обаче това, че е потвърден специалист, не го прави специалист с нужната тапия по техния устав.

На извършеното през днешния ден съвещание на Комисията по просвета и духовно развиване към Общинския съвет – Варна, бе препотвърден избора на непрекъснати членове на Експертния съвет към Фонд " Култура “. Съветниците дадоха единодушието си техните сътрудници Даниела Димова и Евгений Станимиров да влязат в състава на съвета.

Относно името на Камен Балкански след полемика и очевидно гласоподаване членовете на комисията взеха решение Елица Матеева да бъде специалистът по кино изкуство. Останалите външни специалисти остават Милена Кънева ( " Изпълнителски изкуства " ), Страцимир Павлов ( " Музика “), Сияна Георгиева ( " Архитектура и дизайн “), Красимира Костадинова ( " Визуални изкуства " ) и Свилен Енев ( " Литература " ).

За да стартира работа Експертният съвет към Фонд " Култура “, неговият състав би трябвало да бъде утвърден и от локалния парламент. Очаква се това да се случи на идващото съвещание на Общинския съвет.

В дневния ред на съвещанието фигурираше и предложение от групата на Политическа партия " Възраждане “ по отношение на отменяне на досегашния избор и оповестяването на нова процедура за набиране на членове на Експертния съвет. Мнозинството в зала " Пленарна “ гласоподава точката да отпадне с аргумента, че това би довело до съществено закъснение на работата на фонд " Култура “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР