Един от членовете на групата за ало измами във Ветово,

...
Един от членовете на групата за ало измами във Ветово,
Коментари Харесай

Прокуратурата откри връзка между ало измамниците от Ветово и убийците от Негован

Един от членовете на групата за ало измами във Ветово, чиято роля е била на муле, е открито, че е бил в доста близки другарски връзки с обвинените за убийството на фамилията, чиито тела бяха открити край язовир в Негован. Това сподели представителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева по време на брифинг за следствието на проведената незаконна група за телефонни измами от Ветово.

Милева добави, че към този стадий няма нито данни, нито доказателства за съпричастността на ало измамника към убийството в Негован.
Обвинените за двойното ликвидиране в Негован остават в ареста за непрекъснато Георги Нанчев и Пламен Шляпашки желаеха домакински арест и обявиха пред съда, че съжаляват
„ Единствено са открити близки другарски връзки с обвинените по делото за убийството, само че това не значи, е няма да се ревизира всяка постъпила оперативна или друга информация “, уточни Милева, представена от „ Фокус”.

Установено е и, че и един от обвинените е бил комшия на ало измамника и той доста постоянно е пътувал с него в Румъния, като задачата на техните пътувания е била да придвижват парите от измами и постоянно ги оставяли в крайпътни канавки, под табели или билбордове. Телефонните диалози за заплашване на жертвите също са провеждани от Румъния.
Оръжия и тротил открити при акцията против ало-измамниците във Ветово 10 души са в ареста след акцията
Преди дни в цялата страна беше извършена огромна профилирана интервенция против телефонните измамници, като най-мащабна тя беше точно във Ветово. По време на интервенцията са били осъществени претърсвания и изземания на 13 адреса, 12 леки автомобила и обиски на лица.

Един от членовете съхранявал пари от незаконната активност в жилището, населявано от неговата баба. „ Беше открита сумата от 7 000 лв., скрити в чорап в женска чанта “, добави представителят на профилираната прокуратура.

Сийка Милева напомни, че членовете на групата са 8, като всеки от тях е изпълнявал избрана роля. Еидн от тях с изключение на с телефонни измами, се е занимавал и с обири на движимости от коли посредством потребление на заглушаващи устройства в заключващите системи.
Нова спецакция против „ ало ” измамници в Русенско Полиция и жандармерия блокираха Ветово
„ Шест от арестуваните лица са от град Ветово, като те нямат трудов и застрахователен стаж, това са лица с невисок учебен ценз и принадлежат към етнос бургуджиите. Много от приходите са харчени в казина, ресторант и заведения “, уточни Милева.

По думите й незаконно добитите средства са били влагани главно в закупуването на първокласни коли, скъпи и парцели и мебели.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР