Един огромен проблем в здравеопазването ни, който обрича на смърт

...
Един огромен проблем в здравеопазването ни, който обрича на смърт
Коментари Харесай

Гневен рап срещу българското здравеопазване

Един голям проблем в опазването на здравето ни, който обрича на гибел хората, чакащи трансплантация, се трансформира в мотив за ария.

На 13 октомври 2018-та година 29-годишният Адриан Петков умря в болница в очакване на белодробна трансплантация. Неговият брат - Алберт, написа ария в памет на всички, които " не завоюваха борбата за живот ".
Близките на умряли, до момента в който чакат трансплантация: Ако чакате, бягайте в чужбина Алберт Петков, който загуби брат си, и Христина Хрисимова, изгубила брачна половинка си, гостуваха в предаването „ Тази неделя ” по bTV.
Песента се споделя " За пари ".

Повечето от ръководещите и лекарите на високи позиции вършат всичко за пари, сподели в студиото на „ Тази неделя” Алберт Петков. По думите му за това се е пее и в песента. „ Ако бяхме по-богато семейство, щяхме да заминем за чужбина някъде, където нещата са уредени и да създадем трансплантацията на брат ми и да не подвластен от системата”, счита още Алберт.

Снимка: btvnovinite.bg

Още когато е на 5 години, лекарите откриват, че Адриан страда от муковисцидоза. Болест, която затруднява дихателните пътища и с годините се утежнява.
Близките на Адриан желаят различен чакащ за белодробна трансплантация да замине за Италия Вдовица на различен пациент, недочакал трансплантация, съди Комисията за лекуване в чужбина към здравното министерство
Операцията, на която е трябвало да се подложи, обаче не се прави в България, а задграничните клиники в Европейски Съюз са отказвали да го одобряват поради изтекло съглашение сред страната и организацията " Евротрансплант ".

В последните месеци той е заставен от заболяването да се движи с кислородна бутилка.

И до последния си мирис участваше в митингите на пациенти, чакащи за трансплантация.
Почина Адриан Петков, който незабавно се нуждаеше от нов бял дроб Мъжът страдаше от рядкото заболяване муковисцидоза и не съумя да дочака животоспасяваща трансплантация
Дни преди да получи късмет за нов живот, Адриан издъхва в болничното заведение. Министерството твърди, че е направило всичко допустимо да избави Адриан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР