Един нестандартен музей отвори врати в София. В него посетителите

...
Един нестандартен музей отвори врати в София. В него посетителите
Коментари Харесай

Музей на илюзиите откриха в София

Един ексцентричен музей отвори порти в София. В него посетителите изгубват визия за действителността и се потапят в света на илюзиите. За разлика от стандартните музеи, където експонатите не се пипат и се пази тишина, това увлекателно и изпълнено с прекарвания място изцяло унищожава концепцията за музей – посетителите могат да допрян и прегледат безусловно всички предмети, както и да се снимат на всички места в пространството.

Музеят на илюзиите в София е част от европейска група музеи, която е учредена в Литва. Състои се от илюзии, които са свързани с оптически измами и разбиране на вероятностите. Музеят цели да показа един по-богат и по-качествен способ на образование по занимателен метод – изяснява Виолета Попова от мениджърския екип.

Музеят е разграничен на няколко зали: историческа зала с разнообразни картини, зала с оптически илюзии, стая с фосфорен тапет, в която хората могат да рисуват със светлина или да оставят отпечатъка на сянката си върху стената. Още една разчупваща въображението заблуда е обърнатата стая. Тя, както и останалите 50 експоната, притеглят дребни и огромни.

Сътрудници на музея описват на посетителите за обособените предмети и илюзии, а също по този начин им оказват помощ да видят вярната вероятност и да застанат на точното място на снимане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР