Един млад човек отива да търси работа на важна позиция

...
Един млад човек отива да търси работа на важна позиция
Коментари Харесай

Уроци за живота към Новото поколение

Един младеж отива да търси работа на значима позиция в огромна печатарска компания. Той минава първото изявление и му следва диалог с шефа за последното изявление. Директорът вижда, че неговата автобиография е отлична и пита:

-Получавали ли сте стипендия в учебно заведение?

Момчето дава отговор: – „ Не “

-Баща ви ли заплаща образованието ви?

-„ Да “ – отговори той.

-Къде работи вашият татко?

-Баща ми е Ковач.

Директорът изиска от младият мъж да покаже ръцете си.

Неговите ръце бяха меки и съвършени.

-Помагали ли сте в миналото на родителите си в работата им?

-Никога, родителите ми постоянно желаеха да се изучавам и да чета повече книги.

Освен това той може да направи работата по-добре от мен.

Директорът споделя: „ - Имам една молба: когато отидеш вкъщи през днешния ден, измий ръцете на татко си и по-късно е върни при мен на следващия ден заран. “

Младият човек усети, че шанса да получи работата е висок.

Когато той се връща в дома си пита татко си, дали ще му разреши да му измие ръцете. Баща му се почувства необичайно, благополучен, само че със смесени усеща и сподели ръцете на сина си. Младият мъж измива ръцете му, лека-полека. Това е първият път, когато той вижда, че ръцете на татко му са набръчкани и задачите в белези. Някои пострадвания бяха толкоз мъчителни, че кожата му потръпваше, когато той ги докосваше.

Това е пътвият път, когато младежът осъзнава какво значи за тези две ръце да работят всеки ден, с цел да заплати татко му за неговото образование. Синините по ръцете са цената, която той заплаща за неговото обучение, учебно заведение и бъдещето му.

След почистването на ръцете на татко си, младият мъж остана безгласен и стартира да подрежда и чисти работилницата. Тази нощ, татко и наследник разговаряха дълго време.

Следващата заран, младият мъж отиде в кабинета на шефа.

Директорът видя сълзи в очите на младежа, когато той го попита: – „ може ли да ми кажете какво направихте и какво научихте през вчерашния ден вкъщи? “

Момчето дава отговор: – „ Аз измих ръцете на татко ми и когато свърших останах и почистих работилницата. “

– „ Сега знам какво е да оценяваш и признаваш, че без родителите ми, аз не бих бил този който съм аз през днешния ден. Чрез помощта на татко ми, в този момент съзнавам какъв брой труд и старания съм му коствал. Научих се, че би трябвало да оженям смисъла и цената, като оказвам помощ на фамилията си.

Директорът сподели, „ това е, което диря в моите хора. Искам да наема някой, който може да прави оценка помощта на другите, човек, който знае цената да помагаш на различен човек, който не слага парите като единствената му цел в живота “.

-„ Да, вие сте нает “.

Едно дете, което е било капризно, защитавано и нормално му се дава това, което желае, развива нрав на „ имам право и постоянно поставям себе си преди всичко, игнорирайки напъните на родителите си “. Ако вие сте от този вид родител, дали показвате обич или унищожавате вашите деца?

Можете да дадете на вашето дете огромна къща, добра храна, време пред компютъра, време да гледа тв приемник с огромен екран, само че когато миете пода или боядисвате стена, придайте му и този опит също.

След ястие, да измият чиниите с техните братя и сестри. Това не е тъй като вие нямате време или пари да наемете някой, който да го направи, това е, тъй като желаете да ги обичате по верния метод. Без значение какъв брой богати сте, вие би трябвало да разберете смисъла. Един ден косата ви ще посивее, както бащата на този младеж.

Най-важното е, че детето ви се научава да цени напъните, да се изправя пред компликации и да научи способността да работи с другите и да прави работата.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР