Един месец след обявяването на извънредно положение у нас, обществото

...
Един месец след обявяването на извънредно положение у нас, обществото
Коментари Харесай

БЛС предлага разхлабване на мерките след Великден

Един месец след оповестяването на изключително състояние у нас, обществото към този момент е по-подготвено, че би трябвало да бъдем единни и дисциплинирани в превъзмогването на тази рецесия. Това разяснява пред Българска национална телевизия ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.

„ Редно е незабавно след Великденските празници или десетина дни след тях, да пристъпим гладко към разхлабване на ограниченията за банкет в лечебни заведения и прегледи в кабинети, несъмнено с добре конкретизиран логаритъм, тъй като има и други заболявания, които се нуждаят от своето навременно лекуване “, уточни шефът на лекарския съюз.

Той изясни, че в изискванията на зараза, финансирането в здравния бранш би трябвало да бъде по-различно, значително подкрепено и от държавния бюджет.

Като първа стъпка, ние договорихме по-високо възнаграждение за чиновниците в здравни заведения от приходите, заработени от пациенти, добави доктор Маджаров.

И увери, че пациентите няма да останат без медикаменти и няма да се трансформира лечението им на лекуване. Недостиг на медикаменти няма, безапелационен е ръководителят на БЛС.

Мерките са изцяло задоволителни, няма потребност да прилагаме по-строги. Достатъчно е единствено да бъдем по-дисциплинирани, добави доктор Маджаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР