Един Джеко, звездата на и на националния отбор на и

...
Един Джеко, звездата на и на националния отбор на и
Коментари Харесай

Джеко: Още от първите си дни тук Ивайло Петев доказа, че е голям професионалист

Един Джеко, звездата на и на националния тим на и Херцеговина, приказва извънредно за предаването " Код Спорт " по RING. Визитката на нападателя е впечатляваща. Шампион на Германия и на Англия. Голмайстор номер едно на та и на. Участник в идеалния тим на Шампионската лига и. И стоманен капитан във водения от Ивайло Петев отбор на Босна и Херцеговина.

- Г-н Джеко, вие сте капитан на националния тим на Босна и Херцеговина. Как работи дуото Джеко-Ивайло Петев? Разбирате ли се с българския експерт?

- Работи добре, както се вижда от предходните квалификации. Не е правилно това, което се приказва от някои за него - че не се справял на равнище. Мисля, че в отминалите квалификации не се справихме добре единствено в един мач и той бе против Финландия вкъщи. Загубихме го и по този начин, за жалост, загубихме и възможностите за бараж. Но все пак мисля, че генерално този квалификационен цикъл беше добър, защото в тима има много млади играчи. Нов беше и селекционерът, който трябваше да вкара и наложи своите тактически визии. Вярвам, че в този момент ще сме изцяло подготвени за идните квалификационни мачове.

- Работил сте с доста треньори. Кое е специфичното при Петев? Кои негови качества харесвате?

- Жал ми е най-вече, че когато пристигна, не получи положително посрещане. Някои наши хора гледат на други хора въз основа това, което някой им е споделил. Въпреки това още от първите си дни тук той потвърди, че е огромен експерт. По време на мачовете сподели, че има свои хрумвания. И изобщо мисля, че е един от най-хубавите селекционери, които сме имали. Все още скърбя за оня мач с Финландия, тъй като този тим с него отпред заслужаваше доста повече от това, което в последна сметка реализира.

- Какъв е колективът при Петев и допустимо ли е Босна и Херцеговина да се класира за Евро 2024?

- Треньорът би трябвало да е постоянно откровен с играчите. Това е една от отличителните черти на шефа Петев. Той постоянно е откровен с нас. Казва ни всичко в очите - какво чака от нас или какво не сме създали както би трябвало. Точно това чакаме ние от него - да ни споделя самоуверено и намерено по какъв начин стоят нещата. В тима има млади футболисти, има и някои по-опитни като мен. И няма да укривам - ние, по-старите, дружно с Петев, се опитваме да помогнем на младите да вървят в правия път. Само по този начин ще можем да осъществим задачата си - да играем на финалите на европейското.

- Може ли да се съпостави с нещо присъединяване на родината ви на международното състезание през 2014 година? Мачът на " Маракана " против и . Ние имахме шанса да бъдем на стадиона за този мач.

- Това е най-голямото състезание, на което Босна и Херцеговина е взела участие досега. Бяхме горди, че сме там. При това мондиалът беше в Бразилия и играхме на митичната " Маракана " - един от най-известните игрища. И не против кого да е, а против Аржентина с Меси, който е един от най-хубавите играчи в света. За всички нас това беше преживяване, което няма да забравим, макар че не успяхме да прескочим групата. Но в този момент пък се надявам, че Ивайло Петев ще ни заведе отново на огромно състезание.

 Важен човек в Байерн отговори на Левандовски Важен човек в Байерн отговори на Левандовски 15 май | 14:28 1607 0  Трабзонспор отпразнува купата с грандиозно шоу Трабзонспор отпразнува купата с грандиозно шоу 15 май | 07:28 4445 0  Симеоне удостовери раздялата с Луис Суарес Симеоне удостовери раздялата с Луис Суарес 15 май | 07:06 17048 2  Страхил Попов и Еюпспор са на бараж за влизане в елита Страхил Попов и Еюпспор са на бараж за влизане в елита 15 май | 06:52 1377 1  ПАОК удържа второто място в Пирея, Панатинайкос се завръща в Европа ПАОК удържа второто място в Пирея, Панатинайкос се завръща в Европа 15 май | 06:35 1281 0 Виж всички Водещи Новини  Шествието на Левски стигна стадиона - гледайте тук Шествието на Левски стигна стадиона - гледайте тук 15 май | 14:12 6963 26  България дълго чакаше този мач България дълго чакаше този мач 15 май | 07:51 36665 206 Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР