Един дивизион на зенитно-ракетната система Patriot вече е дислоциран в

...
Един дивизион на зенитно-ракетната система Patriot вече е дислоциран в
Коментари Харесай

Един дивизион със ЗРК Patriot пое бойни дежурства в Украйна, други са на път

Един дивизион на зенитно-ракетната система Patriot към този момент е дислоциран в Украйна и извършва бойни наряди, а други са на път, заяви представителят на украинските Военновъздушни сили Юрий Игнат.
„ Дивизионът към този момент е развърнат от няколко дни и работи по отразяването на противников офанзиви. Други към този момент са на път към бъдещите си позиции. Да се надяваме, че ще има някакви резултати, изключително против самолетите на руснаците “, сподели Игнат в ефира на националния ефирен маратон, предаван от всички канали в страната.
В отговор на въпрос дали системата Patriot може да смъква ракетите С-300, които нападнаха Харков на 22 април, Игнат сподели, че Patriot може да свалятези ракети, само че руснаците имат доста от тях.
„ Не че е скъпо (да се смъкват ракети С-300 с Patriot, б. р.), а че са доста. Преди няколко месеца имаше 6000-7000 ракети С-300. Би било по-рационално да ги унищожаваме още на земята... Трябва да разберем какъв брой ракети " Пейтриът " ще имаме и какъв брой ракети С-300 имат те. Те ще ги изстрелват като дроновете камикадзе " Шахед ", изтощавайки нашата противовъздушна защита ", изясни Игнат.
На 21 април генерал-лейтенант Микола Олешчук, пълководец на украинските Военновъздушни сили, инспектира бойните позиции на системата Patriot на един от фронтовете. Той означи, че пусковата установка Patriot към този момент е на бойно дежурство в системата за Противовъздушна отбрана на Украйна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР