Един човек загина, а седем бяха ранени при инцидент с

...
Един човек загина, а седем бяха ранени при инцидент с
Коментари Харесай

Един загинал и седем ранени при инцидент с кабинков лифт в Турция

Един човек почина, а седем бяха ранени при случай с кабинков въжен превоз през днешния ден в Турция, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на публични лица и локални медии.

Кабинка се е блъснала в дирек и се е отворила, при което пасажерите са изпаднали. Десетки други хора са останали блокирани в продължение на часове, защото лифтът е бил спрян.

Две деца са измежду ранените при случая с кабинковия въжен превоз " Тюнектепе " край средиземноморския град Анталия. Инцидентът е станал към 18:00 ч. по време на празника Рамазан Байрам, заяви Анадолската организация.

Загинал е 54-годишен турчин, а ранените са шестима турски жители и един жител на Киргизстан, оповестява Анадолската организация.

Петима от ранените са били свалени от планината с хеликоптер, а напъните за превозването на другите двама потърпевши не престават, съобщи министърът на вътрешните работи Али Ерликая три часа след случая.

В избавителната интервенция са взели участие повече от 160 души, в това число въздушни екипи на Бреговата защита и алпинисти от разнообразни елементи на Турция, заяви министърът в обществената мрежа „ Екс ".

Кметът на Анталия Мухитин Бочек заяви, че 184 туристи са били блокирани в други 25 кабинки на лифта на десетки метри над земята, до момента в който инженерите са опитвали да рестартират системата.

Петък беше последният ден от тридневния формален празник в Турция, с който се отбелязва краят на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Поради тази причина курортите са цялостни с хора.

Кабинковият въжен превоз транспортира туристи от плажа Коняалтъ до ресторант и наблюдателна площадка на връх Тюнектепе (618 метра). Кабинковият въжен превоз се ръководи от община Анталия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР