Един човек почина след нападение с нож в австралийския град

Един човек почина след нападение с нож в австралийския град ...

Загинал и двама ранени след нападение в Мелбърн.


Един човек почина след нападение с нож в австралийския град Мелбърн, съобщава телевизия Ей Би Си, предаде БГНЕС. По-рано бе съобщено за трима ранени. Инцидентът стана в час пик в бизнес квартала на австралийския мегаполис. Полицията е задържала нападателя в близост до горящ автомобил.

„В болницата са доставени трима души. За съжаление, единият от тях почина, а на другите двама се оказва медицинска помощ. Те са в стабилно състояние. На този етап напълно изключваме вероятността случилото се да е терористичен акт“, заяви суперинтендантът на полицията в щата Дейвид Клейтън.

Полицията е пристигнала в деловия квартал на града, след сигнал, че автомобил се е врязал в сградата на търговски център и се е запалил. „Въоръженият с нож мъж се опита да нападне полицаите и беше прострелян. Сега нападателят е арестуван и се намира в болницата в тежко състояние“, добави Клейтън.

Води се разследване. Причините за атаката все още са неизвестни. Правоохранителните органи предупредиха гражданите да избягват преминаването през района, въпреки че заподозряният вече е задържан.

Източник: novinite.bg