Един човек е загинал, а десетки са ранени при нахлуването

...
Един човек е загинал, а десетки са ранени при нахлуването
Коментари Харесай

Албанската антитерористична полиция нахлу в лагер на ирански изгнаници край Тирана

Един човек е умрял, а десетки са ранени при нахлуването на албанската антитерористична полиция в лагер на ирански изгнаници покрай Тирана, оповестяват медици и юристи, представени от ДПА.

Полицията е срещнала опозиция, заяви Министерството на вътрешните работи, което не е удостоверило на този стадий за смъртни случаи.

65-годишен ирански заточеник е бил погубен, а десетки други са били ранени при тежките конфликти, оповестиха лекари и албански юристи на Народната муджахидинска организация на Иран. 

До 2003 година членовете на организацията са се сражавали като въоръжена милиция от прилежащ Ирак против ръководството на моллите в Иран. Положението им в Ирак обаче става все по-несигурно, откакто Съединени американски щати нахлуват в страната и откакто иракското политическо управление смекчава позицията си по отношение на Иран. 

От 2013 година Албания приема членове на организацията по искане на Съединени американски щати. 

Не е ясно какво е предиздвикало полицията да нахлуе в лагера. Претърсването е осъществено въз основа на правосъдна заповед, се показва в изказването на Министерството на вътрешните работи. Съдебната заповед е издадена, защото изгнаниците са нарушили избрани отговорности, макар че естеството им не се прецизира, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР