econ.bgСтруктурата на търговията на услуги е продължила да се оптимизира

...
econ.bgСтруктурата на търговията на услуги е продължила да се оптимизира
Коментари Харесай

Китайският износ и внос на услуги достигна рекордните 349 млрд. долара

econ.bg

Структурата на търговията на услуги е траяла да се усъвършенства и е реализиран прогрес в качественото ѝ развиване. Вносът и износът на услуги в интелектуалната сфера е достигнал към 1,7 трилиона юана

През 2018 година вносът и износът на услуги в страната е достигнал рекордни равнища, като общата сума за цялата година е била 5,24 трилиона юана или малко над 349 милиарда $, измежду които към 1,8 трилиона юана са от експорт, което е нарастване с 14,6% по отношение на 2017 година, а към 3,5 трилиона юана от импорт, или 10% повече по отношение на по-миналата година. През 2018 година растежът на китайския импорт и експорт на услуги е бил по-бърз от този на водещите стопански системи в света и се класира на второ място по мащаби.

Това сочат данните на отдел „ Търговия с услуги " към комерсиалното министерство на Китай, съгласно информация на в. " Женжимин жъбао ".

Структурата на търговията на услуги е траяла да се усъвършенства и е реализиран прогрес в качественото ѝ развиване. Вносът и износът на услуги в интелектуалната сфера е достигнал към 1,7 трилиона юана, което е нарастване с 20,7% и заема 32,4% от общата сума.

В същото време оповестените от Министерството на културата и туризма на 12 февруари данни за главната обстановка на туристическия пазар демонстрират, че броят на туристите в страната е достигнал 553 милиона, което е с 10,8% повече по отношение на по-миналата година, а броят на китайските туристи в чужбина е бил 291 милиона, което е нарастване със 7,8%. Доходите от туризъм за цялата година са достигнали 5,97 трилиона юана, което е с 10,5% повече по отношение на 2017 година

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР