е здравословният заместител на зърнената закуска, към която много от

...
е здравословният заместител на зърнената закуска, към която много от
Коментари Харесай

Домашна гранола с кленов сироп и макадамия

е здравословният сурогат на зърнената закуска, към която доста от нас протягат ръка заран, когато не разполагаме с доста време, само че пък би трябвало да хапнем нещо бързо и засищащо, преди да излезем. Тази към този момент много известна healthy алтернатива, която постоянно срещаме в Инстаграм профилите на обичаните ни фитнес, е изненадващо лесна за подготвяне вкъщи.

Разбира се, за тези от нас, които в действителност нямат време (или желание) да отделят броени минути някой неделен следобяд, с цел да си създадат гранола, която да хапват цяла седмица, също оферират положително многообразие от разновидности. И въпреки всичко – ние обичаме да виждаме тъкмо какво влиза в храната, която одобряваме, а и приготвянето ѝ у дома ни разрешава да спестим скъпо време и средства, както и да променяме рецептата по усета си. Понякога заменяме макадамията с лешници, а кокосовите стърготини – с късчета, а различен път пък прибавяме шамфъстък и сушени малини.
 Добрите вести за България 29 апр 2022 | България получи мощна поддръжка от своите съдружници в Европейски Съюз и НАТО сътрудници единствено ден откакто Москва разгласи, че...
Обичаме да опитвам в кухнята, до момента в който намерим съвършената композиция от артикули, в чиито усет се влюбваме всякога. Днес ви споделяме една базова рецепта за домашна гранола, която несъмнено ще ви откаже от купешките зърнени закуски и която ще ви покаже, че може да е същински вкусно.

Необходимите артикули:

3 ч.ч. овесени ядки
½ ч.ч. кленов сироп
½ ч.ч. кокосово масло (разтопено)
1 ч.ч. ядки
1 ч.ч. тиквени семки
¾ ч.ч. кокосови стърготини
1 ч.л. ванилов дестилат

Загрейте фурната на 150 градуса с горен и низък реотан. Подгответе правоъгълна тава, в която сложете хартия за печене или алуминиево фолио. Смесете всички артикули в огромна купа с дървена лъжица или с ръцете си. Разстелете сместа отмерено върху тавата и печете за 25 минути (или до златисто). Извадете тавата от фурната и оставете да изстине. Можете да сложите гранолата в огромен буркан, който да складирате на изсъхнало и мрачно място. Сервирайте в дребна купа с йогурт, пресни плодове и мед.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР