Е, зависи какво разбирате под мъж“ и момиче на Бонд“.

...
Е, зависи какво разбирате под мъж“ и момиче на Бонд“.
Коментари Харесай

Момичето на Бонд, което беше мъж

Е, зависи какво разбирате под „ мъж “ и „ момиче на Бонд “. Ако под „ мъж “ имате поради човек, който е роден с пенис, а под „ момиче на Бонд “ – всяка мацка, която се появява в някои от филмите, тогава да, едно от девойките на Бонд е родом от мъжки пол. Ако обаче дефинирате „ мъж “ като човек, роден с XY хромозоми, а не с XX, както са при дамите, тогава не. Нещата са малко комплицирани.

 Caroline11_956

Каролин Косей

Някои от нормалните резултати на синдрома са по-ниски равнища на тестостерон по отношение на междинните при мъжете, по-широк таз, по-малко мускулна маса, оформяне на гърди (в 1 от 3 случая), неплодородие, доста по-малко телесно окосмение, както и други.

Често хората със синдрома на Клайнфелтер са наричани „ XXY мъже “, с цел да се разграничават от XY мъжете. В Международния вестник по андрология обаче през 2011 няколко откриватели разгласяват материал, озаглавен „ Thinking Outside the Square: Considering Gender in Klinefelter Syndrome “, в който написа, че някои XXY мъже би трябвало в действителност да се назовават XXY дами, а други – просто интерсексуални.

По-широкото обръщение на материала е, че методът към синдрома и представителите му може би е по-добре да се преразгледа. Повечето от тях са очевидно мъже и се разпознават като такива, само че дребен % са дами. Така общоприетото лекуване, което включва инжекции с тестостерон при започване на пубертета, в действителност може да навреди психически като прави човек по-мъжки на външен тип, до момента в който той в действителност е жена. Заради ранната възраст, детето към момента може да не е способно да отсъди в коя посока желае да се развива.

 Barry_Cossey

Бари Кенет Косей на 16 години

Косей е родена с пенис, само че в младежките си години тя е извънредно женствена по темперамент, вънпен тип и желания. Което, несъмнено, довежда до систематичен тормоз в учебно заведение. Също по този начин множеството хора я считат за жена. Така че напълно умерено можем да отсъдим, че Каролин е от тези XXY хора, на които тестостерона би навредил.

Когато е на 17, тя напуща учебно заведение и работи на няколко места. Тогава стартира и хормоновата си терапия. След интервенция на гърдите, Каролин стартира работа и като еротична танцьорка. Постепенно събира пари за разнообразни операции и процедури като последната й такава е през 1974.

Момичето става модел още преди интервенцията си за промяна на пола и продължава и след нея под псевдонима Тула. Моданат й кариера в действителност е много сполучлива – снима се в няколко списания в това число и гола. През 1981 нейни фотоси разгласява Playboy. Тя също по този начин си намира работа като модел в телевизионна игра през 1978, само че напуща, когато медиите схващат за предишното й.

 6a6facc1574f315d6118a9a3ba48e82b

За злощастие кариерата й е мощно отрицателно повлияна от това разобличаване, което до момента тя се старае да пази в загадка. Тайната й обаче става национално притежание през 1981, когато взе участие в „ For Your Eyes Only “ – кино лентата за Бонд. Първоначално Косей е ужасена и сигурна, че с кариерата й на модел е завършено. Но това е неточност – тя продължава да театралничи и даже написа две автобиографии. Втората, „ My Story “, е оповестена през 1992. Днес тя е омъжена за канадския създател на комикси Дейвид Финч, с който скоро отпразнуваха 20-тата си годишнина.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР