е на водещи позиции в ЕС по усвояване и използване

...
е на водещи позиции в ЕС по усвояване и използване
Коментари Харесай

Кипър - лидер по усвояване на еврофондове

е на водещи позиции в Европейски Съюз по асимилиране и потребление на средствата от. Страната не се смята за високорискова във връзка с транспарантното и вярно разходване на европейските пари. Това се показва в отчета на Европейската счете палата, който бе показан в кипърския парламент, съобщи БНР.

Правителството е задоволено от заключенията на Европейската счете палата, уточни в изказване неговият представител Кириакос Кусиос.

Степента на потребление на наличните средства от европейските фондове в Кипър се е нараснала доста през последните три години. В края на 2020 година тя доближава 57%, при 35% две години по-рано.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Нови стратегии на обща стойност 350-400 млн. евро за финансов...

Кипър е усвоил 59% от ресурсите от фондовете за районно развиване и напредък, което е над междинното за Евросъюза (50%), и по този индикатор е преди всичко в общността.

Страната е чист адресат на европейски средства - тя притегля повече средства, в сравнение с внася в общоевропейския бюджет.

В интервала 2021-2027 година Кипър ще усвои посредством, Фонда за стабилно развиване и структурните фондове, дружно с националния принос, сума от над 3 милиарда евро, която ще бъде ориентирана към действителната стопанска система в интерес на работещите, бизнеса и семействата, бе очебийно в изказване на държавното управление.

Кипър е извършил 206 от направените 270 рекомендации на Европейската счете палата за възстановяване на надеждността и прозрачността на системата, стана ясно още на съвещанието в Народното събрание.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР